2012. június 25., hétfő

Regina O'Melveny:Téboly és gyógyulás

                                          A szerzőt hazájában az Egyesült államokban eddig költőként ismerhették,most pedig egy lebilincselő regénnyel lepte meg az olvasókat,imádtam minden sorát.
A XVI. században Velencében indul a történet,ahol Gabriella Mondini édesapja nyomdokaiba lépve ellesi tőle az orvoslást. Édesapja sokat utazik,keresi az új betegségeket a gyógymódokat és gyógyfüveket.
Utazásának azonban nem akar vége szakadni és levelei is egyre ritkábbak ,zavarosabbak.Gabriella úgy dönt két szolgálójával apja nyomába ered és hazahozza.
A talpraesett nővel bejárjuk egész Európát,minden egyes országban talál valami apró jelet ami arra utal,apja járt ott, gyógyított aztán tovább állt.Svájc,Skócia,Németalföld,Marokkó vagy éppen a sivatag mind-mind varázslatos hely,Gabriella mégis egyre elcsigázottabb,apjáról ellentétes híreket hall,van ki tisztelettel beszél róla és van aki szerint megtébolyultan bolyong a világban....
Van ahol boszorkánysággal vádolják a gyógyítani tudó nőket így kénytelen férfiruhát ölteni ,van ahol vallási háború kellős közepébe csöppenek,és van mikor a természettel kell dacolniuk,hogy túléljék a következő napot.

Hihetetlen utazásban volt részem,közben megismertem az akkori kor szokásait,az embereket ,betegségeket amit Gabriella szorgalmasan gyűjtött a betegségek enciklopédiájába amit édesapjával terveztek megírni és megjelentetni.

A szerző elhitette velem,hogy Gabriella Mondini valóságos személy volt,hogy valóban megtette ezt a hatalmas utat Velencétől a "világ végéig".

Értékelés:

5 cseresznye az 5-ből!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése