2012. január 16., hétfő

Richard Paul Evans:Kegyelem


"Miközben a világ azon vitatkozott,vajon létezik-e vagy sem a gyermekek elleni erőszak,több ezer fiatal hordozta a szíve mélyén a borzalmas titkokat…"

1874.egy dátum..amikor már létezett állatkínzás elleni törvény de nem létezett olyan amely bántalmazott gyermeket védte volna,hihetetlen ugye?
Az 1960-as évek végén dőlt el ténylegesen,hogy a gyermekbántalmazás ténye valóság.

A szerző története egy bántalmazott kislány története azért,hogy a többieket ne bánthassák!! A történet kitaláció,de a kezdeményezés amit a szerző hozott létre már nem az.Alapítványa tucatjával menti ki a főszereplőhöz hasonló helyzetbe került gyerekeket a "családjuktól".
1962. Grace elszökik otthonról..Eric a véletlennek köszönhetően belebotlik a lányba és bár semmit sem tud Graceről segít neki...így kezdődik a szívbemarkoló történet ,mely során egy tizenéves fiú megmentője lesz egy lánynak...

A történet végig abban a hitben ringatott,hogy elég a jó szándék ha segíteni szeretnénk valakin .És végig arra gondoltam,hogy miért ne sikerülhetne nekik???
És persze arra is gondoltam,hogy miért vakok az emberek???

Szomorú és rettentően megrázó a történet ,de mint annyi minden más szörnyűségről erről is tudnunk kell!!!Tudnunk kell mert több tucat Grace él szeret a világban akik nem mernek hazamenni.....

A szerző olyan jó érzékkel nyúl az ilyen kényes témákhoz,hogy eléri,hogy az ember odafigyeljen rá,és ne tűnjön elcsépeltnek a segélykiáltása.

2 megjegyzés:

  1. hát ez érdekes...nem olvastam még a fülszövegét, de teljesen azt hittem, hogy ez is egy karácsonyi történet az írótól. ezek szerint nagyon nem.

    VálaszTörlés
  2. Annyira karácsonyi,hogy szerepel benne a karácsony..de sajna nem teljesen az.

    VálaszTörlés