2012. december 8., szombat

Mikulás után Karácsony előtt

A múltkori rohamtempómat alaposan elhagytam valahol,így most pár napot még várni kell egy újabb bejegyzésre,de addig is mutogatni szeretnék:-)) Ha még nem találtad ki,hogy milyen könyvvel lepd meg könyvmoly rokont/barátnőt/ismerőst/kedvest/nem kedvest akkor itt van pár tipp,nem utolsó sorban én is nagyon vágyom rájuk:-)

Szerettem volna karácsonyi játékot hirdetni,aminek az lett volna a célja,hogy engem illetve a blogot kellett volna agyon dicsérni én meg kisorsoltam volna pár könyvet,de elég sok blog indított hasonló dolgot és valahogy nem akartam utánozó makinak tűnni...
Remélem mindenki élvezi az ünnepi készülődést,ha nem akkor próbáljátok meg élvezni,és örömöt lelni az ajándékvadászatban,nekem idén már ez megadatott:-)))

Jöjjenek a könyvek!

Igaz,hogy erre a gyönyörűségre még várni kell pár napot-a megjelenés várható ideje December 14.-de szerintem csodálatos ajándék lehet!!



Megjelenése óta A Karácsonyi doboz varázsa több mint hétmillió ember szívét érintette meg. Ez a regény napjaink szeretett és klasszikus ünnepi történetévé vált, akárcsak A karácsonyi ének Charles Dickens korában.
Amikor Richard Paul Evans fejében megfordult A karácsonyi doboz gondolata, nem állt más szándékában, mint hogy a szívhez szóló mesével kifejezze szeretetét két kislányának, Jennának és Allysonnak. Bár gyakran mondogatta nekik, milyen sokat jelentenek a számára, úgy érezte, a lányai addig nem lesznek képesek valóban megérteni érzéseinek mélységét, amíg maguk is meg nem tapasztalják a gyermeknevelés örömeit. Addigra pedig már örökre megváltozik a kapcsolatuk. Abban a reményben írta tehát A karácsonyi dobozt, hogy amikor a lányai egyszer kezükbe fogják ezt a könyvet a jövőben, átérzik majd édesapjuk szeretetét.
Az íráshoz fogva Evans maga is meglepődött, hirtelen micsoda ihlet árasztotta el szívét és gondolatait. Hat hét leforgása alatt vetette papírra az idős özvegyasszony és a fiatal család megindító történetét. Később húsz példányt köttetett a regényből, hogy barátainak és családtagjainak ajándékozza karácsonyra. A következő hetekben a húsz példány kézről kézre, családról családra, barátról barátra járt, és végül a könyv, amely eredetileg két kisleánynak szólt, csodákkal, reménnyel és gyógyítással teli üzenetté változott az emberek kezében, szerte a világon.
A szerzőtől korábban olvastam már két magyarul megjelent könyvét:Hol lehet Noel? Kegyelem. Nekem mindkettő nagyon tetszett!
(könyvmolyképző kiadó)

Itt a másik nagy kedvencem,ez már megjelent !! Szintén Könyvmolyképző kiadós.



A háromgyerekes, boldog házasságban élő harvardi professzor asszony, Alice a karrierje csúcsán van, amikor azt veszi észre, hogy egyre feledékenyebb. Az idő haladtával gondolatai is összekuszálódnak, memóriája egyre gyakrabban hagyja cserben. A diagnózis: Alzheimer-kór, korai stádiumban. A függetlenségére mindig büszke Alice összeszorított foggal igyekszik ugyanúgy élni az életét, mint korábban, és csak a jelennel foglalkozni, de a betegség lassan úrrá lesz rajta. Helyenként szívszorító, néhol felemelő, ugyanakkor ijesztő történet arról, milyen az, amikor valaki szó szerint elveszíti az eszét…

A Maxim kiadó idén engem elkényeztetett,mert sorra olvastam tőlük a jobbnál jobb könyveket,ez viszont még nem került sorra,nagyon szeretném,remek értékeléseket kapott a Moly oldalon és nem utolsó sorban elképesztően szép a borító!



Eltűnődtek-e valaha is, mennyit ér egy emberi élet? Aznap reggel az öcsémé egy zsebórát ért.
1941-ben a tizenöt éves Lina képzőművészeti iskolába, az első randevúra és a közeledő nyárra készül. De egy éjszaka a szovjet titkosrendőrség erőszakkal behatol az otthonukba, és elhurcolják anyjával, öccsével együtt. Szibériába deportáljákőket. Lina apja a családtól elszakítva él át hasonló borzalmakat, majd egy munkatáborban halálra ítélik. Minden elveszett. Linának eközben fogalma sincs arról, miért történnek velük ezek a szörnyűségek. A lány félelmet nem ismerve küzd az életéért, mindent kockára tesz, hogy rajzaival, alkotásaival üzenni tudjon. Reméli, hogy művei eljutnak az édesapjához a börtönbe, és tudatják vele, hogy a családja életben van. Lina és családja hosszú, szívszaggató utat tesz meg, és csak a hihetetlen erő, szeretet és reménykedés segít nekik a keserves napok túlélésében. De vajon elég-e a szeretet, hogy életben tartsa őket?
A magával ragadó, gyönyörűen megírt, valós elemekkel átszőtt történet egy tizenéves lány szemszögéből mutatja be annak a több százezer embernek a sorsát, akik a balti államokban végzett sztálini tisztogatásnak estek áldozatul. A rabul ejtő történet a fiatal olvasóknak feledhetetlen élményt kínál, hiszen az emberi lélek csodálatos természetéről, reményről, szenvedésről, összetartásról és kitartásról szól. A könyv pillanatok alatt a New York Times ifjúsági sikerlistájának élére került.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése