2017. július 2., vasárnap

Liz Fenton - Lisa Steinke: Ha lett egy másik életed

A két szerzőnek valószínűleg könnyű dolga volt írás közben, hiszen barátnők. A történet szerint Casey és Rachel, akik szintén barátnők az érettségi találkozót követő reggel egymás testében ébrednek.
Casey  a médiában dolgozik, karrierista szingli aki attól fél, hogy lassan lecserélik egy fiatalabb műsorvezetőre, ezért aztán mindent megtesz, hogy az élvonalban maradjon, még ha ez azzal is jár, hogy nincs magánélete.
Rachel ezzel szemben még a diploma megszerzése előtt teherbe esik és nem fejezi be tanulmányait.
Jelenleg már három gyerek anyukája aki teljesen más életet él mint barátnője.
Úgy gondolják, hogy a testcserés gubancot lazán megoldják, ám csak egymás életét élve döbbennek rá, hogy a tévés csillogás mögött mennyi lemondás és magány van, három gyerekes szülőként pedig egy nőnek  sosincs ideje, sem magára sem a férjére.
Bár mindketten azt hiszik jól ismerik a másikat, egymás életét élve derül ki, hogy hiába barátnők évtizedek óta, mindkettejüknek van titkolnivalójuk.

A két nő eleinte könnyedén menedzseli egymás életét, úgy hiszik, a legfontosabb, hogy megtalálják a módot, hogy mihamarabb a saját testükbe találják magukat.
Ám az élet közbeszól. Rachel családjában a három lány nevelése újabb és újabb problémákat szül, Casey esetében pedig a karrierje jövője múlhat a teljesítményén .Egymás testében, de saját személyiségükkel kell megbirkózniuk egymás problémáival.
Casey Rachel testében döbben rá, hogy még sincs olyan távol tőle a család és a gyerek utáni vágy. Rachel pedig aki azt hiszi magáról, hogy csak a gyerekneveléshez ért ám hamar rájön, hogy máshol is megállja a helyét.

Döcögősen indult a történet, nem sok minden történt. A varázsitalos testcsere ellen nem volt kifogásom.
Sokan, sokszor irigykednek a szomszédra vagy egy híres emberre, a- kivel cserélnél egy napra életet kérdést? -is biztosan feltették már nekünk. Soha, senkire sem irigykedem, és senkivel sem cserélnék. Szerintem inkább megdöbbennénk egy -egy testcserén mintsem irigykednénk mások látszólag ilyen -olyan élete miatt.

Nem tudom mennyi cseresznyét érdemelne ez a történet, három túl kevés, a négy meg túl sok.
Maradjunk annyiban, hogy elolvastam és olvasás után azért megfogalmazódik az emberben pár kérdés és gondolat.
Szerintem jobb lett volna ha tisztázódik, hogy ez egy habkönnyű, laza, vicces sztori, vagy egy tanulságos és komoly történet. Ez az egyveleg viszont szerintem elvette a történet erejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése