2021. január 23., szombat

Ana Gallo - Katherine Quinn: Kis kedvencek és híres gazdáik


 Nagyon szerettem volna magaménak tudni ezt a kötetet. Remek volt az ötlet, hogy valami olyasmit tudjunk meg híres emberekről; író, festő, pszichiáter, ami kicsit magánügy, mégis sokkal többet elmond az emberről az, hogy milyen kapcsolata van az állatokkal.

Minden boldog ember mögött, illetve mellett áll egy kutya, vagy macska - vallom én -vagy bármilyen kedvenc akivel lelki rokonságban vagyunk, akihez különös módon kapcsolódunk. Akinek van bármilyen társa, az jól tudja, hogy ember nem tud úgy örülni, feltétel nélkül szeretni, megbízni bennünk mint egy négylábú (tetszés szerint variálható a lábak száma) társ.

A könyv nagyon cuki, színes rajzokkal illusztrálva. Nem titok, hogy főleg gyerekkézbe tervezték a könyvet. Éppen ezért ellentmondásos kicsit, mert túl sok benne az idegen szó, fogalom. Talán már kisebbek is tudják ki volt Mozart, de azt nem hiszem, hogy  mi az a pop - art és a többi. Ugyanakkor a színvilága, megjelenése pedig túl gyerekes.

Ettől eltekintve, ha összességében nézem nekem nagyon tetszett. Jó volt olvasni ennyi imádott állatról, aki kitüntetett helyet és figyelmet kapott a híres gazditól. Szarvas, madár, kajmán is szerepel a kedvencek között, a szokásos kutyus, és macska mellett.

Remek alkalom lehet ez a könyv a közös olvasásra. Rá lehet keresni a híres emberekre, és az esetleges művészetükből adódó idegen szavakra, fogalmakra.

Értékelés:

4 cseresznyés nyakörves kedvenc az 5-ből!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése