2012. február 27., hétfő

Egy könyvet?? Köszönöm,nem kérek!!!!!!!!!!!


Zord és hihetetlen elhatározásra jutottam-Nem veszek több könyvet!!!!!! Értsd ez alatt,hogy egyetlen forintot sem költök többet könyvekre! Nem érdekelnek az akciók,az új megjelenések,a sorozatok, a kedvenc szerzők!!
Egyetlen úton jutok majd csak könyvekhez,csere útján,slussz-passz!!!!Illetve a kiadók által akik eddig is nagyon kedvesen szolgáltatták számomra a könyveket.
Elegem lett magamból,hogy állandóan kuporgatok meg költekezem amikor van vagy 100 olvasatlan könyvem és akkor szerintem még keveset is mondtam... így is a recenziós példányoknak köszönhetően állandóan gyarapodik a készletem tehát könyv nélkül biztosan nem maradok.
Ezzel a forradalmian új módszerrel több pénzem lesz:-) és jobban haladhatok a már meglévő könyveimmel,még a karácsonyi ajándék könyveim is ott zokognak a polcon!!!Igaz egyet már elolvastam ,de akkor is szégyen és gyalázat,hogy a többi gyönyörűséggel nem haladok:-(

Beláttam,hogy a lakás sem tágítható,és nem vásárolhatom fel a bútoráruházak összes könyvszekrényét,polcát.Már így is elég szűkösen vagyunk.

Úgyhogy le a vásárlással!!!!!!!!!!

28 megjegyzés:

 1. Kíváncsi vagyok, hogy meddig fogod bírni?! Szorítok neked! :)

  VálaszTörlés
 2. Nagyon elszánt vagyok,és remélem ez jó hosszú ideig kitart majd:-) Köszi:-))

  VálaszTörlés
 3. Hát, én nem tudok ilyen elhatározásra jutni, mindig van valahol egy kedvező akció, amit vétek lenne kihagyni. No meg ha senki nem vásárol könyveket, akkor mi lenne a kiadókkal? :))) De azért drukkolok neked, kitartás.:)

  VálaszTörlés
 4. Elegem lett abból,hogy állandóan hörcsög módra vásárolok,gyűjtögetek,főleg úgy ,hogy sokkal fontosabb dolgokat nem veszek meg a könyvek miatt:S Ráadásul baromi sok olvasatlan könyvem van.... a kiadóknak ott van a többi lelkes moly ,mint például te:-)))

  VálaszTörlés
 5. Na de ennyi könyvstoppost én sem bírok pótolni.:D

  VálaszTörlés
 6. Én is ilyesmit művelek.. először 33 napig bírtam:D A harmadik etap még nem kezdődött el, mert képzeld, tegnap leltem a Szandiban egy Az Apró Dolgok Istenét, ma visszamentem érte... és a kedvesnél ott van Keats levelei, na, majd 1-jétől kezdődik az új elvonóm:)
  Sok sikert kívánok! Nekem sokat segít az a polc, amire az itthoni olvasatlan könyveket pakoltam...

  VálaszTörlés
 7. Szilvamag:Azért próbáld meg:-)))

  VálaszTörlés
 8. Amadea: Azért a 33 nap sem rossz teljesítmény:-)))

  Én nem akarom számolgatni,el is akarom felejteni a tényt,hogy lehet könyveket venni:D Biztosan lesznek olyan napjaim:D:P de mivel pénzszűkében vagyok nem lesz nehéz megállni a vásárlást:S

  VálaszTörlés
 9. ez aranyos.:D
  teljesen egyetértek.
  a kiadókkal meg majd lesz valami, adják olcsóbban a könyveiket, aztán majd lehet, hogy visszaszokunk a vásárlásra. (én sem veszek könyvet, már több, mint fél éve, még a havi engedélyezett egyeket sem vásárolom le.)
  gyanítom, addigra kiolvassuk a több száz olvasatlanunkat a polcról.

  VálaszTörlés
 10. én jól bírom. én nem ilyen látványosan csináltam, csak simán meguntam a könyveket, meg azt, hogy szó szerint egy hat szintes polcnyi könyv hever a földön a hálóban, ezt kerülgetjük.
  (sajna én ahhoz is lusta vagyok h eladjam v. elcseréljem őket :D)
  én nem zárkóztam el kategorikusan a vásárlástól, be is csúszik időnként 1-2, de nem vészes.
  és vissza a könyvtárhoz!

  VálaszTörlés
 11. Nálunk az a baj a könyvtárral, hogy semmi sincs meg. Így marad a csere, a kölcsönkérés a molyról, illetve a vásárlás.

  VálaszTörlés
 12. Nima:Nálam is ez a terv,hogy az otthoni készletet kiolvassam...a könyvárakról megvan a véleményem de addig befogom a szám,amíg a kiadók adják,ha nem adnák tuti nem vennék meg egy 3900!!forintos könyvet...egyrészt nem is telne rá,másrészt ha 1x elolvastam vagy áll a polcon,vagy maximum a fele áráért tudnám eladni,ha el tudnám...

  VálaszTörlés
 13. Szeee:Ezt utálom én is,hogy nálam is egy csomó könyv kupacokban áll a padlón:S megtartani nem szeretném..csere,eladás nagyon döcög:P Úgyhogy már nem szeretném gyarapítani a kupacokat.
  Könyvtár:Ha elfogy az otthoni olvasnivaló vagy valamit nagyon szeretnék akkor majd irány a könyvtár!!!:-))

  VálaszTörlés
 14. Szilvamag:Azért most,hogy ennyit kihagytam nálunk már lesz a könyvtárban olyan amit ki tudok venni...sajnálom,hogy nálatok ennyire nem újítanak.
  cserével,kölcsönkéréssel annyi a gondom,hogy nincs nagyon a közelemben célszemély-cserét a postai árak miatt nagyon meggondolom.
  kölcsönkérés meg előre lefixálva hetekkel előtte ha tudom,hogy találkozom a lányokkal.

  VálaszTörlés
 15. Én tavaly ősszel kötöttem meg magam, de most februárban tobzódtam!! :-( Pedig én sem férek a könyvektől, de most vettem egy e-book olvasót, és bevallom csodákat várok tőle!!! :D

  VálaszTörlés
 16. @Csenga: drukkolok! Ahogy olvastam, elég jó az a könyvtár, amit említettél. Nekem is elég jól megy. Sőt most ezzel a könyvtárbérlettel egész jól megy. De azzal is tisztában vagyok, hogy néha akad olyan olvasott vagy régen vágyott könyv, amit valahogyan-valamikor beszerzek: azokra jó várni akár hónapokat is. :)

  VálaszTörlés
 17. (((( zárójelesen: annyira utálom ezt az újfajta ellenőrző-szavazást, mert nem ismerem - :D- fel a betűket.... Lehetséges, hogy magamnál ki fogom törölni...) :)

  VálaszTörlés
 18. Valami lehet a levegőben, mert én sem veszek az utóbbi hónapokban könyveket. Egyetértek, egyszerűen nem lehet anyagilag lépést tartani az árakkal. Ha lesz majd a Szandin Európa-akció, akkor feltankolok egy picit (van két vagy három könyv, amit szeretnék), de addig nincs is ingerenciám a vásárlásra. (mondjuk most az olvasás sem megy :-S )
  @Amilgade szerintem az e-book olvasó sokat fog majd segíteni :-) Nálam bevált.
  Ja, és hajrá Csenga! Kitartást hozzá! :-)

  VálaszTörlés
 19. Amilgade:nekem egyenlőre nagyon idegen az e-book.
  De kíváncsian várom a tapasztalataidat:-))

  VálaszTörlés
 20. Andi-Köszi!! Amilyen mérges vagyok most magamra ,lazán veszem majd az a akadályokat,egyszerűen most csömöröm is van az utóbbi időben elég sokat költöttem könyvekre:S
  Viszont a könyvtárazás kezd hiányozni:-)
  ellenőrzés:nekem sem mindig megy más blognál elsőre:D

  VálaszTörlés
 21. Heloise:Igen aki venni szeretne annak érdemes várnia az akciókat...bosszantó ha megveszel egy 3500 forintos könyvet ami 1 hónap múlva majd' fele annyiba kerül:P
  Köszi,kitartó leszek :-)

  VálaszTörlés
 22. Ó, Muci! Ha nem ismernélek.... :-)))

  VálaszTörlés
 23. Erika.Köszi a bizalmat:D:D Majd jól meglátod!!!:-)))

  VálaszTörlés
 24. Én egyszerűen anyagi okokból veszek mostanság kevesebb könyvet. És ennek az az előnye, hogy amit veszek, annak viszont úgy tudok örülni, mint majom a farkának. :)

  VálaszTörlés
 25. Nita- részben nekem is ez az oka az önmegtartóztatásnak...nem túl jó az utolsó filléremet is állandóan könyvre költeni:P

  VálaszTörlés
 26. Annyira igazad van! Nekem is csatlakoznom kéne ehhez a le a vásárlással elhatározáshoz. Anyagilag nem lehet ezt már bírni...:-)

  VálaszTörlés
 27. Félcsi-Öööö ,hát minap szegtem meg épp a nagy nem vásárlás szabályt:D:P

  VálaszTörlés