2013. január 28., hétfő

Benjamin Mee:Az igazi kaland


   Kinek van szüksége bankra,hitelezőkre ha olyan család veszi körül,ahol mindenki állat rajongó,és nem sajnálják összes ingóságukat arra,hogy megmentsenek 20 fős személyzetet és 200 egzotikus állatot attól,hogy bezárják az állatkertjüket, és szélnek eresszék őket,és bizony jó pár állatra altatás várt volna.

Benjamin egy igazán eltökélt ember,épphogy felhúzott egy csinos pajtát Francia országban,mikor megpillantott egy hirdetést amely szerint Angliában ,Devonban egy állatkert gazdát keres!!

A könyv az említett állatkert megszerzéséről szól,egészen a megnyitó napjáig.Természetesen amint a sok huzavona,bürokráciai útvesztő,és banki csiki-csuki után,Benjamin egyből a mély vízbe ugrik,még egyetlen látogató sem tette be a lábát az állatkertbe máris szökött jaguárokat kergetnek,depressziós kígyót és a falka által kitaszított farkas védelmezi akit a szakértők el akarnak altatni.

A "szakmai" részen túl,helyet kap Benjamin családja,két gyerek és felesége aki sajnos agy daganat miatt már nem gyönyörködhet munkájukban-a könyv erre az időszakra is kitér.Bevallom nem tudom,hogy a szerző honnan szedte az erejét mindenhez! Ott állt két kisgyerekkel,egy óriási gond kellős közepén,ahol muszáj volt mindennap felkelni és dolgozni különben elvették volna tőle mindazt a miért feleségével egészen addig harcoltak.

A könyvben tucatnyi fényképen csodálhatjuk meg az állatkert-vagyis Vadaspark lakóit,akiket így még közelebb érezhetünk magunkhoz.

A filmes borító szerintem ezúttal rossz választás volt,mert ez nem egy rózsaszín,idilli kis családi kaland,hanem egy kőkemény harc egy álomért,és sok-sok állatért.

Értékelés:
5 cseresznye az 5-ből!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése