2013. január 21., hétfő

Stephanie Perkins:Anna és a francia csók

   Valahogy kerek,és aranyos volt az egész! És bár semmi extra nincs benne ,mégis egy hétvége alatt elolvastam,muszáj volt tudnom,hogy biztosan lesz-e Francia csók:-)

Nem sokat tudok róla írni,mert inkább olvasni kell ezt a könyvet.Tényleg semmi titka nincs,csak annyi,hogy aranyosan,szívhez szólóan,kellő romantikusan van megírva. 

Anna egy évre Párizsba utazik tanulni,nem igen tetszik neki,hogy apja elintézte neki ezt a fantasztikus lehetőséget,Anna jól érezte magát a megszokott iskolájában, a megszokott barátokkal.A nyelvet sem beszéli,és amúgy is minden amit apja akar Anna hevesen ellenzi.
Érdekesen lett megírva maga az iskola bemutatása is,valahogy nem a szokásos sablonos dolgokat említett a szerző,de ez vonatkozik Párizsra is,érdekesen,humorosan lett bemutatva,még a kötelező látnivalók is.
Szó esik az ételekről a mozikról,látnivalókról és persze a francia fiúkról is. 

Nem lett eltúlozva a szerelmi rész,és tetszett,hogy az utolsó pillanatig voltak fordulatok.Mégsem éreztem úgy,hogy felesleges időhúzásról lenne szó.

Aki olvasta a Vajon létezik szerelem első látásra? könyvet annak ez is garantáltan tetszeni fog,sőt ebben a könyvben a szereplők, a környezet jobban ki lett bontva,sokkal több a részlet.

Igazán az jó benne,hogy itt valóban megtörténik a szerelem,az ismerkedés,Anna és Étienne egy csomó dolgot együtt él át,kicsit gonoszan Edward és Bella "szerelme" jutott eszembe,náluk nem értettem mire alapozzák a nagy szerelmet,azon kívül,hogy néha együtt feküdtek a fűben semmi sem történt velük...csak a nagy szavak vannak,hogy meghalok nélküle,meg ő a mindenem,de ha valaki feltette volna a kérdést nekik,hogy Miért? Mit szeretsz benne? nem biztos,hogy tudtak volna rá válaszolni.

Értékelés:
5cseresznye az 5-ből!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése