2013. november 15., péntek

Amanda Stevens : A Birodalom


A könyv egy sorozat második része, folytatódnak a temetőrestaurátor lány Amélia Gray kalandjai, már ha a szellemek kalandnak tekinthetőek.

Ez a rész talán még izgalmasabb volt mint az első, a könyv első felét szó szerint levegővétel nélkül olvastam el, annyira izgalmasan indult, aztán volt egy hullámvölgy ahol állni látszott a cselekmény. Persze ekkor is sejtelmesen susogtak a fák, és vibráltak az árnyak, de ez a fajta ijesztgetés már - már unalmasnak hatott amikor semmi más nem történt. Ez sajnos az első részben is előfordult.

Amelia ezúttal egy kisvárosba vetődik, ahol egy híres család temetőjét kell restaurálnia.  Természetesen Amelia most is talál olyan sírt, amiről senki sem szeretne beszélni. Egyébként is fura egy város, egyik temető a felszínen, másik víz alatt található.
 Asher Falls nekem olybá tűnt, mintha a Twin Peaks ikertestvére lenne a furcsa lakóival, akikről fogalmunk sincs, hogy gonoszak vagy sem. De minden esetre fura dolgok történnek/ történtek.

Miközben Amelia igyekszik kiigazodni a kisvárosban és lakóin, azért Devlin nyomozó- az előző részből megismert rendőr, akit halott felesége és kislánya kísérget - is emlegetve van, szóval van min rágódnia munka közben Ameliénak. 
Azért nem kell sajnálnia Devlint, vagyis Ameliat, most is van férfi aki megdobogtatja főhősünk szívét.

A könyv borítóját kár méltatni, illetve önmagáért beszél, akárcsak az első rész, ez is remekül sikerült.


Értékelés:

4 izgalmas cseresznye az 5-ből!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése