2017. augusztus 27., vasárnap

Mandy Baggot: Őrült görög nyár

Azt gondoltam a nyarat stílusosan egy strandolós, laza könyvvel zárom. A cím és a könyv borítója is azt sugallta, hogy remek szórakozásban lesz részem ha nyomon követem Ellen és Lacey görögországi nyaralását.

Ellen a bűntudat, és volt barátja elől menekül apja által fizetett nyaralásba, ahol a gardedám szerep jut neki. Féltestvére Lacey elvileg az esküvőjét szervezi a káprázatos görög szigeten, ám úgy tűnik, hogy az alkohol és az izmos animátorok jobban érdeklik mint jövendő házasságkötése.

Ellen mindent elkövet, hogy Lacey végre felnőjön a feladathoz, már csak azért is mert elég kellemetlen, hogy arról szólnak a napjai, hogy megpróbálja megakadályozni, hogy a húga teherbe essen. Lacey megy a saját - elkényeztetett- feje után, így Ellen tehetetlenül nézi ahogy a katasztrófába torkollik a nagy nap szervezése.
Ellen-nek épp elég gondja van, de azért neki is sikerül kifognia egy izmos animátort Jan  személyében aki nemcsak észvesztően jóképű de kellően érzékeny is a lány gondjaira. (Ilyen nincs is!!)

Mikor már azt hisszük nem lehet tovább fokozni a sok bonyodalmat megjelenik Lacey vőlegénye és a lányok apja, hogy együttes erővel helyre állítsák a családi békét.

A könyv eleje nagyon tetszett, tele van humoros szócsatákkal amit Ellen és Lacey nap mint nap megvívnak az alkohol és a férfiak miatt.
Egyértelmű, hogy Lacey a rossz, és Ellen a jó kislány,  ám nekem egyiküket sem sikerült megkedvelnem. Lacey olyan amilyen, ám Ellen annak ellenére, hogy komoly nőnek tűnik, pár nap alatt szerelembe esik, arról nem beszélve, hogy milyen hülyén rosszul csinált mindent, egyetlen értelmes döntése vagy mondata sem volt.

Ugye egy ilyen romantikus limonádé fő mozgatórugója a szerelmi szál. Nekem ez a része túlságosan idealizált, naplementében sétálós volt. (Ilyen sincs!!!) Felnőtt emberek esetében el nem tudom képzelni ezt a fajta naiv rácsodálkozást, elkerekedő szemeket,  meg sok lihegést amit Ellen és Jan produkált. ( Oké öreg vagyok, meg kiégett, meg minden.)  Számomra teljesen agyoncsapta a sztori többi részét.
Többet szerettem volna kapni Görögországból is. (Tudom, ez nem egy útikönyv, de akkor is.)

Ez a strandolás kicsit esősre sikerült.

Értékelés:
3 nem görög cseresznye az 5-ől!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése