2018. május 25., péntek

Allison Pearson: Kemény dió

Annak ellenére, hogy a eme kötet első részét Csak tudnám hogy csinálja   2011 (!!!!!)-ben olvastam teljesen képben voltam Kate történetével. Igaz a S.J.P. főszereplésével a filmet is láttam, így duplán is tudatosítva lett bennem a sztori.
A karrierista anya, aki jó sok idő múlva döbben rá, hogy amíg két kicsi gyereke van addig muszáj anyának lennie, ha tetszik neki a szerep ha nem.

Eltelt hét év. Itt csatlakozunk újra Kate-hez akinek közeledik az ötvenedik születésnapja, de csak úgy kaphat ismét zöld utat a munka világába ha fiatalabbnak hazudja magát. A két gyereke kiállhatatlan kamasz. Ráadásul a lányáról a neten egy belfie - jelentsen ez bármit is -kering A nagyszülők egyre idősebbek és betegeskednek, a kutyát csak Kate tudja megsétáltatni, a barátnőivel e-mailen tartja a kapcsolatot, mert személyes találkozót képtelenek összehozni, és a férje valamiért folyton biciklin ül. Nem mellesleg Richard úgy döntött ön megvalósít, így két évig nem szándékozik dolgozni. Kate az aki eltartja a családot, és gondoskodik arról is, hogy a vidéken vásárolt gyönyörű házuk egyszer lakható legyen. (Hála az egyetlen építőmunkásnak aki a felújításon dolgozik.)
És ha ez még nem lenne elég, újra felbukkan a szőke herceg!

"Az a nagyszerű dolog a be nem teljesült szerelemben, hogy ez az egyetlen, ami nem múlik el."

Attól eltekintve, hogy Kate idősebb nálam (hurrá!!) teljesen átéreztem a problémáit.
Jókor is talált meg ez a könyv. Minden egyes mondatával mélyen egyetértettem, legyen az a digitális világ veszélye, ami beszippantja a gyerekeket, vagy a sok szexista megjegyzés és hozzáállás ami a nőket éri legyenek akárhány évesek. És az érzés, hogy vannak időszakok, amikor minden ami színes volt és vonzó, -legyen az ember vagy érzés - megfakul, kikopik és csalódást okoz nekünk.

Jólesett a szerző humora, szerintem sokkal jobb lett ez a rész mint az első. Akik szeretik Marian Keyes stílusát bátran válasszák Pearson kisasszony könyvét.

Értékelés:
5 túlértékelt cseresznye az 5-ből!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése