2018. május 12., szombat

Lisa Wingate:Elrabolt életek

"Ha van tanulság, amit levonhatunk a Foss gyerekek képzeletbeli, és a Tenessee-i Gyermekotthonok Egyesülete igaz történetéből, az az, hogy a csecsemők és gyermekek, származzanak a világ bármely szegletéből, nem ingóságok, nem tárgyak, és nem is „üres lapok”, ahogy Georgia Tann jellemezte pártfogoltjait, hanem emberi lények, akiknek álmaik, sajátos igényeik, reményeik vannak. Akiknek saját történetük van."

Ahogy a fenti idézetből is kiderül a történet valós események alapján, de kitalált szereplők sorsát mutatja be akik a gyermekkereskedelem áldozatai.

Két szálon fut a történet, napjainkban Avery, a múltban pedig (1930) Rill életébe pillanthatunk be.
Avery egy idősek otthonában tett látogatás során olyan felfedezéseket tesz ami arra ösztönzi, hogy kicsit kutakodjon imádott családja múltjában.

Avery és Rill története a sok közül egy hátborzongató eset  mementója ami gyerekek tömegét szakította el családjától, vagy hitték halottnak anyák újszülöttjeiket, hogy gazdag és befolyásos emberek gyerekhez juthassanak.
A szegényebb gyerekeket egyszerűen elvették a szülőktől, mondván jobb sorsot érdemelnek, Rill esete példázza a legjobban, hogy attól még lehet boldog egy szegény gyerek is, feltéve ha a saját családjával élhet. Nem beszélve arról, hogy micsoda szörnyűségeken kellett keresztülmennie Rill-nek és testvéreinek a gyermekotthonnak nevezett házban.

Az már a történet elején egyértelmű, hogy Avery és Rill szálai össze fognak futni, de az nagyon talányos volt, hogy hogyan.

Nem egy könnyű olvasmány, megrázó részletekkel teli. Ennek ellenére azt gondolom, hogy az ilyen történetek mind szolgáljanak okolásul arra, hogy vannak dolgok amik soha nem történhetnek meg újra. 

Értékelés:
5 zűrzavaros cseresznye az 5-ből!!! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése