2020. november 21., szombat

Megan Miranda: Az utolsó vendég

 

 "Néha az emlékeimben csak áll a szobám ajtajában, mintha arra várna, hogy észre vegyek valamit."

Kellően baljóslatú volt, és feszes tempóban íródott ez a könyv. Nem is volt nagy körítés, mint a történések és a festői szépségű Littleport. A tenger zúgása, a veszélyes sziklák, és egy tragédia adják a hátteret Avery és Sadie barátságának.

Littleport nyáron a tehetősek menedéke, ahol pompás villáikban töltik a nyarat. csupa napfény és koktél minden egyes nap.

Szezon végén aztán kiürül a település, és csak az marad akinek muszáj, és egy kevésbé vonzó évszakot is kénytelen eltölteni a mesésé nyaralóhelyen.

Sadie gazdag és befolyásos családból származik, bátyjával együtt a Littleporti ingatlan mágnások élete vár. Avery mint valami kóbor macska Sadie szüleinek jóindulatán él.A két lány elválaszthatatlan bár nem is különbözhetnének jobban.

Egy tragédia után egy évvel Avery még mindig válaszokat keres. Több hibás nyom és kérdőjel maradt benne. Ám úgy tűnik a válaszokra csak ő kíváncsi.

Nem gondoltam volna, hogy ennyire csavaros és igazán izgalmas lesz ez a könyv. Apróságnak, mellék szálnak tűnő dolgokról derül ki, hogy igenis fontos szerepük van. A gazdagok világában minden a pénzről és a hatalomról szól. Klisének tűnik ugyan, de minden ilyen történetnél be bizonyosodik, hogy ez nem változik. 

Ahogy Avery kezdi felfejteni a szálakat egyre korábbra és korábbra nyúlik vissza az időben, amikor is elkezdődött minden. 

Mondjuk nekem kicsit fura volt, hogy Avery miért várt egy teljes évet az igazság keresésével, holott olyan dolgokról tudott amik egy év alatt sem vesztettek a jelentőségükből. Kicsit hiányoltam két szereplő kibontakozását is. Jelentős szerepük volt ahogy például Avery nagymamájának is, mégsem kaptak szerepet.

Mindezek ellenére faltam az oldalakat, és nem találtam ki a végszót.

Értékelés: majdnem 5 sós cseresznye az 5-ből!!!


2 megjegyzés:

  1. Jó hogy írtál róla, mert ez is a listámon van. Kíváncsi leszek rá.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy segíthettem:-)

      Még nem írtam róla, de lazulós,csajos könyvnek ajánlom a Szerelem sokadik látásra -nagyon egyedi volt és vicces. Semmi eltúlzott szirup, meg herceg.

      Törlés