2012. február 8., szerda

Chloe Neill:A lányok olykor harapnak


A könyv címe szerintem baromi jó!! Ahogyan maga a sorozat első része is -igaz a borítóval nem vagyok kibékülve, a festett hajú lánykát lehagyhatták volna róla.
Merit egyetemista ,ám egy éjjel akarata ellenére átváltoztatják....

Merit aztán bekerül az egyik neves vámpírházba és elkezdődik az új élete és vele együtt a vérivás és a napfény,fokhagyma,bőrszerkó bonyodalmak is.

Az egyetlen szokásos klisé a történetben az a legendás vámpírszépség-bevallom alig várom már,hogy végre valamelyik könyvben felbukkanjon egy kancsal vagy csámpás vámpír.

A humor nagyon erős oldala a sztorinak,a párbeszédek beszólások is megállják a helyüket.Egyedi és nagyon jól lett felépítve.Teljesen más oldaláról ismerhetjük meg ezt a műfajt,ami nem veszi magát véresen komolyan,ugyanakkor kellően izgalmas,sőt a végére pörgött csak fel igazán.
Úgy vettem észre,hogy az előforduló hibákat is szépen korrigálta menet közben a szerző,és a cselekmény is kellően komoly,és jól lett felépítve ahhoz ,hogy olvasás után ne csak egy vagány, vicces vámpír történetre emlékezzünk.

Remélhetőleg a következő részek sem okoznak majd csalódást,főleg,hogy az ember anyagilag eléggé feláldozza magát ha egy sorozat mellett teszi le a voksát.

Sajnálom,hogy nem lesz az összes rész címe ugyanaz,lehetnének alcímek is,de ezt a frappáns címet megtarthatták volna a teljes sorozatra.

Értékelés:
5 cseresznye az 5-ből!!!

9 megjegyzés:

  1. "napfény, fokhagyma, bőrszerkó bonyodalmak" :D *nagyonröhög*

    VálaszTörlés
  2. :-)) ha kezdő vámpír lennél nem lenne ennyire vicces:D Mindenkinek megvan a saját gondja:-))

    VálaszTörlés
  3. Hát a napfény meg a fokhagyma tényleg nem lehet vicces, de a bőrszerkó?! :DD Határozottan kíváncsi lettem, bár ez a könyv amúgy is érdekel, még azelőtt szúrtam ki magamnak, hogy kiadták volna magyarul :)

    VálaszTörlés
  4. Én tegnap kezdtem el a második részt is-tetszik benne,hogy tele van humorral,egyáltalán nem hat erőltettetnek ugyanakkor elég sok benne az akció meg az izgalom is.

    VálaszTörlés
  5. Jááj ne csigázz! :D Jó ég tudja mikor lesz bent a könyvtárban :)

    VálaszTörlés
  6. Szívesen kölcsönadom!!! vagy elküldöm vagy valamikor márc. közepén összefutunk:-)))

    VálaszTörlés
  7. Ó, köszi de most nem szabad :)) Igazából a könyvtárazást is megpróbálom csökkenteni, mert most a Zegyetemre kell koncentrálnom :P De lehet nyáron majd zaklatlak ezügyben, ha nem baj :)

    VálaszTörlés
  8. Oké,akkor csak tanulj szorgalmasan és nyáron várom a zaklatást:-)))

    VálaszTörlés