2012. szeptember 3., hétfő

Leiner Laura:Szent Johanna gimi 7. -Útvesztő

    Vigyázz!!! Cselekményleírást tartalmaz!!!!!!!


  Na ez tényleg egy útvesztő volt, az biztos!!

  Nem értem, nem értem, hogy a fenébe lehet ennyire elszúrni valamit???
A sorozatból kb. 2  részére tudtam azt mondani,hogy tényleg jó volt, szórakoztatott,élmény volt olvasni, jót nosztalgiáztam stb. Már a 2. résznél fel akartam adni a dolgot, de a sok rajongó biztosított róla, hogy ezek után übertotálállat jó lesz a többi része,én meg hagytam magam.

Hogy mi gondom van ezzel a résszel?? Először is ismétli önmagát. Minden egyes részben Reni elmegy az iskolába,hazamegy, tanul, olvas, eszik, alszik. A 300. oldalig nem is történik más, egy gimis lány mindennapjait olvassuk. Vártam, hogy fejlődjenek a karakterek ,hiszen mindenki változik , majd'tizennyolc évesek-ja , itt gyorsan megjegyzem, egyedül Arnold változott-egy bunkó, sznob lett.
A többiek viszont ugyanabban az állapotban vannak mint az első résznél,van a lúzer, a vicces stb. Reni kicsit sem lesz határozottabb-ettől az állandó nyafogásától kiütést kapok-jaj ,mi legyek ha nagy leszek?, Jaj Cortez télleg szeret,jajj ,jaajj -váá.
Virágtól kész voltam,ennyire lealázni agyilag szegényt már fájt-mutasson már nekem valaki egy embert aki ennyi idősen nem tudja,hogy mi az a prosztata és kinek van?? Az ,hogy ugrabugrál, meg soha semmit sem ért még elmegy,de ez már sok volt.
Reni családja is visszafelé fejlődik, szegény anyuka még mindig csak  rántott bárányfelhőt tud készíteni, apuka meg valami varázserő folytán, állandóan be tud csempészni a hiper egészséges háztartásukba nutellát, meg krémtúrót...ami persze eltűnik,de agyas anyukának sosem tűnik fel a dolog.. a gyereknevelési módszerükről nem beszélve.

Visszakanyarodva az osztályhoz nekem az is magas, hogy Cortez mitől lett vezér kos? Egész nyáron ámerikában lógatta a lábát (itt jegyzem meg,hogy majd' 3 hónapnyi idő sem volt elég,hogy a szülőkkel a továbbtanulásról diskuráljanak) nem vicces,nem csinál semmit!!! Nem okos, nincsenek bődületesen jó ötletei. Ennek ellenére csak akkor folyhat a tanítás ha Szent Cortez rábólint (minek a tanár ha van Cortez???) és csak akkor táncikálunk ha Cortez mutizza nekünk-agybaj!!!! Ez ovi nem gimnázium!
Persze az is teljesen hihető, hogy egy valaki beüti a fejét és egy egész tantárgy törlődik az agyából,és erről papírja is van-ez már a fantasy határait súrolja! Ahogy teljesen egyértelmű,hogy Reni mint valami kolostorban nevelkedett növendék, még soha nem hallott a fogyókúráról meg az anorexiáról....
Még mindig eredeti a humor benne, de ez nagyon kevés volt nekem, és ennél több pozitívumot képtelen vagyok összeszedni erről a részről, baromi nagyot csalódtam.
Ja dehogynem van még egy pozitívum- a szalagavató eseményei azért klasszul ki lettek találva! 
Ez a rész teljesen elrugaszkodik a valóságtól-nekem például már az is nehezen hihető, hogy Franciaországból egy szimpla ismerős egy hívásra a szalagavatón terem mert meghívtam. Jó, lehet, hogy a kislány szülei nyertek a lottón, de akkor ezt megemlíthette volna a könyv.
Nekem a párcsere sem tetszett, ez is csak azért lett bedobva  mert a szerző talán érezte, hogy kevés lesz ennyi.
Gondoltam rá, hogy a korommal van a baj, régen voltam tizennyolc. De ez azért még akkor sem magyarázat mindenre, hiszen volt két olyan rész ami tényleg nagyon jó volt.

Értékelés:

3,5 cseresznye az 5-ből.




3 megjegyzés:

  1. Én elvakult rajongó nem vagyok. Engem minősít, hogy az én 17 éves naplóm is ennyire borzasztó. :)
    A többit itt-ott hozzászólásokban kifejtettem már. Én örülök, hogy nekem tetszett, mert jól szórakoztam, de ehhez tényleg elvonatkoztattam sok dologtól. :)
    De sajnálom, hogy nem jól szórakoztál.

    VálaszTörlés
  2. Nem hiszem,hogy ennyi butaságot írtál 17-évesen a naplódba!!!!:D
    Én is sajnálom ,mert kezdtem megkedvelni ezt a sorozatot,kár,hogy ez ennyire el lett szúrva:S

    VálaszTörlés
  3. Pedig, amikor tavaly megtaláltam, kiborultam magamon. :)

    VálaszTörlés