2013. április 1., hétfő

Nicci French: A Kételynél is erősebb


Ez már a második olyan könyv,amiről kiderül,hogy tulajdonképpen ketten írták,egy név alatt.A brit újságíró házaspár igazságosan megosztozik egy-egy könyv írásán,mindketten egy-egy fejezetet írnak az adott könyvhöz,majd összefésülik a megírt részeket.Mi sem bizonyítja jobban a kettős hatékonyságát ,mint az ,hogy már több mint húsz lélektani krimit írtak így.
Nicci Gerrard és Sean French  nevükből alkottak egy harmadikat,ez lett a szerzői álnevük.

"Vannak pillanatok,amikor megváltozik az életünk:mindig lesz előttük,és utánuk,amelyeket talán az ajtón hallatszó kopogás választ el egymástól."

Szeretem a lélektani krimiket,thrillereket,mert általában egy sima ,hétköznapi élet helyzet fajul el,növi ki magát,olyan helyzetté amiről  egy átlagos ember mindig azt hiszi,hogy vele nem történhet meg.

Ellie boldogan él férjével Greggel,anyagi gondjuk,baráti körük átlagosnak mondható. Legnagyobb bánatuk,hogy Ellie még nem esett teherbe... egy nap Greg dolgozni indul,Ellie pedig teszi a dolgát,háztartást vezet,és ha kedve van régi bútorokat restaurál.Este Greg helyett rendőrök érkeznek,akik közlik Ellie-vel ,hogy férje meghalt,autó balesetet szenvedett,majd kocsija kigyulladt.Greg nem volt egyedül,egy ismeretlen nőt találtak az anyósülése...
Ellie élete darabokra törik,az ismerősök ,rokonok szinte természetesnek veszik,hogy Gregnek szeretője volt,nagyon sajnálják Elli-t de hát ilyen az élet,hiszen az ilyesmit a feleség tudja meg utolsónak.
Ellie viszont nem hisz a tényeknek,nem képes elhinni,hogy Greg megcsalta volna,hogy viszonya lett volna bárkivel is.
Nyomozni kezd,szeretné Greget igazán gyászolni,anélkül,hogy gyűlölné.

Vajon hány ember biztos teljesen a társa,párja érzéseiben?Hányan vagyunk biztosak abban,hogy nekünk nem hazudnak?Hogy nem csapnak be,nem csalnak meg? Melyikünk állna ki halott párjáért akkor is,ha minden ellene szól? Belenyugodva gyászolnánk? Vagy kihívva magunk ellen a sorsot,kockáztatva,hogy minden hazugság volt,kiderítenénk az igazságot?
Ellie az igazságot választja. Persze barátai ellenkezése mellett,akik mind azt hiszik,hogy Ellie képzelődik,túl sok ez neki.
Ellie egyedül kockáról-kockára deríti ki az igazságot,térképezi fel férje életét,táblázatokat készít,telefonál,hazudik ha kell.

A történet végig nagyon izgalmas volt,egy két logikai hiba volt ugyan a történetben,de mindent összevetve remekül lett megírva.
A vége nekem túl gyors volt ahhoz képest,hogy Ellie mennyi szálat talált.A történet közepén már nagyon sok mindenre gondoltam,annyi szereplő bukkant fel,és olyan sok volt a homályos rész,hogy nem gondoltam volna ,hogy ennyire egyszerű lehet a megoldás.

Értékelés:
4 izgalmas cseresznye az 5-ből!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése