2013. április 19., péntek

Seth Grahame-Smith: Abraham Lincoln a vápírvadász


A szerző nem kevesebbet állít, mint hogy egy nap egy ismeretlen-Henryként bemutatkozó férfi, egy csomaggal ajándékozza meg, mely egy levelet és több bőrkötéses naplót tartalmaz.

Seth feladata, hogy a naplókból egy könyvet állítson össze, egy kétszáz éven át őrzött titokról.

Hátborzongató forgatókönyv Abraham Lincoln életéről, egy történet mi szerint nem az ambíció vitte Lincoln-t a politikai pályára hanem a kényszer. Kényszer, hogy a vámpírok ne tudják leigázni az embert.

Lincoln jókor volt rossz helyen, nemcsak személyes bosszú, hanem egy egész országért érzett felelősség miatt harcolt sok-sok éven át, ha a szükség úgy hozta szövetséget kötve az ellenséggel.

"Ne egyformán ítéljen meg bennünket Abraham.Talán mind pokolra valók vagyunk,de vannak néhányan,akik , jobb ha hamarabb utaznak oda,mint a többiek."

Szerintem ez a könyv zseniális!! Nagyon kényes az egyensúly ennél a műfajnál,sosem tudom,hogy melyik történet lesz olyan erős, hogy elhiggyem,hát ezt elhittem!!
Ha ezt a könyvet választod felejtsd el a csillogó bőrű, jéghideg vámpír szépfiúkat, ebben a könyvben olyanok amilyennek lenniük kell, könyörtelen, undorító vérszívók, akik terített asztalnak nézik az embert!!
A könyv hitelesen követi Lincoln életrajzát, beleszőve ezt az elképesztő szálat.

Gyermekkorától kezdődően  követhetjük nyomon a kis Abe harcát, egészen a rabszolga felszabadítás és a politika színteréig.

Egy percre sem untam meg megismerni ennek a különös embernek az élet útját, aki hol vámpírokkal harcolt egy szál fejszével, hol Edgar Allan Poe-val tanácskozott, hol elhunyt gyermekét siratta.
Hogy a történet még hihetőbb és hátborzongatóbb legyen jó pár kép ,és metszet is szerepel a könyvben.

Tömény, de lélegzetelállító történet!

Olvasás után a könyvből készült filmet is megnézhetjük!

A borító tökéletes!

Értékelés:
5 vámpírmentes cseresznye az 5-ből!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése