2013. április 10., szerda

Blue Jeans: Dalok Paulának


 Minden ami a Szent Johanna Gimi sorozatból kimaradt!! :D

Szerintem ez az a könyv,ami vagy tetszeni fog az olvasónak,vagy nem ,köztes megoldás nem lesz.
Paula  a könyv lapjain készül a  tizenhetedik szülinapjára,tanul,hamarosan érettségizik,a neten egy zenei fórumon megismerkedik egy huszonkét éves fiúval,jó ideig csak interneten keresztül beszélgetnek,ám egy idő után elérkezettnek látják az időt a személyes találkozásra.
Ángel késik a randiról,miközben Paula őt várja egy azonos könyv olvasásával és kis véletlen szerencsével megismerkedek Álex-el...
És innentől kezdődik a szövevényes történet ,amelyben szívek reménykednek,törnek össze nap mint nap.
Van akit idegesíteni fog,hogy minden kamasz és huszonéves fiú Paulába szeret bele,ahogy az is,hogy oldalanként változik a szerelmi felállás:-)Igazából engem nem zavart! Már csak azért sem ,mert ezek az első nagy,komoly szerelmek még a szereplőknek is kétségesek,nem igazán tudják ki iránt,és mennyire biztosak az érzéseikben.Tetszett ,hogy ezeket a vívódásokat is jól oldotta meg a szerző,megkímélve az olvasót a nyafogástól.

Jó sok szereplőt sikerült összetrombitálnia a szerzőnek,mégis könnyedén lehet követni az eseményeket.
Egyedül a fejezet elején írt idő meghatározások idegesítettek,szerintem ez nagyon felesleges volt.

Nem lett púderezve ez a korcsoport,lógnak a suliból,csókolóznak,szóba kerül a testiség, a szex,de minden kellő mértéket tartva.Nincs hiperszuper osztályközösség,de vannak barátnők,akikkel meg lehet beszélni dolgokat,a szülők is szülőként viselkednek,sőt megjelenik a kamasz fiúk lelki világa is érdekes ,hogy nem csak a lány oldalról láthatjuk a dolgokat!

Trilógia lesz,most nem tudom,hogy ez mennyire lesz jó vagy rossz…. tény,hogy a több mint 500 oldalt nem esett nehezemre elolvasni.

A borító nagyon aranyos lett,és persze a cím sem légből kapott,a könyv végére érve értelmet nyer.

Ifjúsági könyv,de még nekem is jól esett,szóval igazán széles kört meg tud szólítani,várom a folytatást!

4 fiatal cseresznye az 5-ből!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése