2015. június 29., hétfő

Olvasnám

Bár Mary Alice Monroe trilógiát álmodott meg, mégsem hiszem, hogy ellen tudok  majd állni. Hiába fogadtam meg, hogy kerülöm a sorozatokat.

Az első rész Nyári emlékek címmel jelenik meg Július közepén. 

A borító tetszetős, a fülszöveg ígéretes.

 Marietta Muir csodás tengerparti otthona, amelyet egykor gyerekzsivaj töltött meg, mostanra némaságba burkolózott. Az idős asszonyt ritkán látogatják meg unokái, akik hajdan / régen / sok évvel ezelőtt minden nyári vakációjukat nála töltötték. Marietta ezt megelégelve meghívónak álcázott ultimátumot küld az azóta már felnőtté lett három lánynak, Dorának, Carsonnak és Harpernek, hogy nála töltsék a nyarat, és vele együtt ünnepeljék az asszony nyolcvanadik születésnapját. Nem titkolt szándéka, hogy a nyári emlékeket megidézve megerősítse a testvérek közötti, korábban igen szoros köteléket. Maga sem tudhatja azonban, hogy a terve miként sül el: a három igencsak különböző női életút fonala összefonható-e még, vagy örökre szétfutnak a világban.

Mary Alice Monroe szívmelengető és magával ragadó trilógiájának első kötetében Carsoné, a szabad szellemű fotósé, a tenger szerelmeséé a főszerep. Csak sodródik az árral, nem találja a helyét a világban, ezért kapóra jön neki a nagyanyja meghívása. Kiderül azonban, hogy még a meseszép dél-karolinai vidéken sem lelhet megnyugvást a lelkét sanyargató démonoktól, mígnem egy vonzó férfi és egy különleges barát segítségével újra fel nem fedezi a családi kötelékek, a megbocsátás és a szeretet erejét, és rá nem talál önmagára.


Kiadó: General Press

Jandy Nelson: Neked adom a napot
 
 A tizenhárom éves fiú-lány ikerpár tagjai, Noah és Jude hihetetlenül közel állnak egymáshoz. Különleges burkot húznak maguk köré színekből és szavakból, ahová nem engednek be semmit és senkit. Egy nap azonban a burok felhasad, és a családi tragédia úgy pörgeti ki az ikreket megszokott világukból, akár egy tornádó.
Három esztendő múltán jóformán szóba sem állnak egymással. Az érzékeny lelkű Noah szerelmes barátságba keveredik a szomszéd sráccal, Jude pedig mesteréül választ egy goromba férfit, akinek több köze van a lány családjának széthullásához, mint hinné
Az ikrek nem veszik észre, hogy mindketten csak a történet egyik felét ismerik, és vissza kellene találniuk egymáshoz, hogy esélyük nyíljon világuk újjáformálására.
Jandy Nelson világsikerű regénye döbbenetes művészi erővel szőtt mese, amely beszivárog a csontjainkba, akár a tűz melege egy didergető napon.

Vad, gyönyörű és mélyen megindító. Nelson írása annyira eleven, hogy a lapok szinte világítanak a sötétben.
Ransom Riggs, a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei írója

Jandy Nelson éppolyan babonás pereputtyot mondhat magáénak, mint Noah és Jude. Zsenge korában kitanulta a négylevelű lóhere felkutatásának tudományát, lekopogja a lekopognivalókat, sót hint a háta mögé, ha kell, és amuletteket hurcol a zsebeiben. Jandy immár két nemzetközi bestsellerrel a háta mögött minden idejét az írásnak szentel.


Kiadó: Libri Várható megjelenés: Szeptember





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése