2015. szeptember 24., csütörtök

Színezd újra

Bevallom Én első blikkre úri huncutságnak gondoltam a most divatos felnőtteknek készült színezős, terápiás könyveket.
Aztán könyvesboltban járva kézbe is vettem őket, és máris viszketett az ujjam, hogy újra gyerek lehessek és színezhessek, hiszen már "félkészen" is gyönyörűek ezek  kiadványok.

Millie Marotta: Állatok királysága színezőkönyve állat és növénybarátok kedvence lesz, a gyönyörű rajzokat nekünk kell életre kelteni. A bagoly, elefánt, kakas, pillangó, papagáj mind arra vár, hogy szép, színes ruhát kapjon.
De szerepel a színezőben erdőrészlet is, valamint virágok.
Némely rajz mellett pár soros instrukciók is olvashatóak, például, hogy a bálna milyen színeknek örülne:-)

Egy szó mint száz, ez a könyv sokkal jobban oldja a stresszt mint az alkohol, vagy a cigaretta.
Én el tudnám képzelni ezeket a színezőket úgy is, hogy kivehetőek legyenek a könyvből a lapok (képeslapként funkcionáló színező már van) és ha kész a mű, bekeretezve kikerülhetne a lakásban a falra.


Persze színező és színező között is vannak különbségek, érdemes alaposan átlapozni őket mielőtt választunk.
A Kreatív terápia meditációs színező könyv, három illusztrátor munkája. Ebben a könyvben az első rész a színezős, a második részben már rajzolhatunk is! Az elkezdett mintákat, témákat kedvünk szerint fejezhetjük be.
A színezhető rajzok között pedig többnek színes háttere van, így egy kicsit többet kell  dolgoznunk a színezéssel, hiszen a kész színezésnek passzolnia kell a megadott háttérszínnel.

Úgy gondolom jó néha gyereknek lenni. Arról nem beszélve, hogy a kisebb kézügyességgel megáldottaknak  (például nekem) is lehet végre sikerélménye.

Mindkét színező a Libri kiadó gondozásában jelent meg.

Értékelés:
5 színes ceruza az 5-ből!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése