2015. december 30., szerda

Az év utolsó olvasmányai 3.

Nicci French: Legdrágább szerelmem

A sok habos kis történetecske után már nagyon kellett egy izgalmas könyv.
Még a nyáron szereztem be akciósan. Úgy gondoltam azt a kevéske pénzt érdemes beáldozni a szerzőpáros ezen  könyvére. Igen, szerzőpáros ugyanis a brit házaspárnak nemcsak ágya és asztala közös de a könyveik is.
Jelen könyvből már mozifilm is készült amit nálunk Magassági mámor címmel vetítettek.

Nos ezúttal sem csalódtam a szerzőkben, a korábbi könyvükhöz hasonlóan ( A Kételynél is erősebb) ez a regény is egy egész jó thriller.
Ismét orrom alá lett dörgölve az örök igazság miszerint, mindig az kell az embernek ami nincs. Ha nyugodt élete van, simulékony és szerető párja, akkor kalandot és veszélyt kíván. Nos Alice nemcsak megkívánta a kalandot de fejest is ugrott bele.
Egy átlagos napon az utcán látta meg a végzetét. Adam egyszerűen kézen fogja a fiatal nőt, felviszi a lakásába és szeretkeznek.
És elindul Alice függősége, melynek Adam a neve. Semmit sem tud a titokzatos sötét hajú szerelméről, aki kölcsönlakásokban húzza meg magát, kölcsönautókkal jár, talán még a ruhái sem a sajátjai.
Alice heteken belül elhagyja régi szerelmét, akivel közös jövőt építettek eddig. Mindenki megdöbben Alice döntésén, a kiterjedt baráti kör egy emberként áll a megalázott Jake mellé. És mindenki biztos benne, hogy az új párost csak a testi vonzalom tartja össze.

Ahogy telik az idő egyre több furcsaság derül ki Adam-ről. A hegymászó férfit igazi hősként ünneplik, aki egy tragikus expedíció főszereplőjévé válik.
Alice nem tudja melyik Adam az igazi. A kemény, kitartó és önfeláldozó Adam, vagy a szadista hajlamait Alice-en kélő, könyörtelen és hideg ember.

 "A régi világomat visszavonhatatlanul leromboltam, most megpróbálom kitalálni, hogyan tudom az új világom falait is ledönteni, hogy megszökhessek belőle."

Nem tudom eldönteni, hogy mennyire volt reális Adam figurája. Hihetetlen, hogy hosszú éveken keresztül tudott két ember lenni, és volt barátnői sem lázadtak ellene. Illetve, hogy a hegymászó barátok is annyira vakok voltak, vagy annyira félre lettek vezetve.

Minden esetre faltam az oldalakat. Ahogy egyre több minden derül ki Adam viselt dolgairól, úgy fogy az ideje Alice-nek. Mert az egészen biztos, hogy Adam valamilyen módon örökre magához láncolja azt akit szeret.

Értékelés:
4 hegyen elbújó cseresznye az 5-ből!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése