2015. december 12., szombat

Rachel Cohn-David Levithan: Dash és Lily Kihívások könyve


"A rossz dolgokban hiszünk. És ez zavar a legjobban. Nem a hit hiánya, hanem a rossz dolgokba vetett hit. Értelmet keresel. Az értelem kívül van."


Kedves kis történet az ünnepek előtti napokra, vagy éppen már a karácsonyfa alá tökéletes olvasmány lehet, mert nemcsak szerelmes maszlag az egész.

Adva van egy fiú: Dash és egy lány: Lily, akiket a véletlen  egy könyvesbolt, és egy piros notesz hoz össze New York városában karácsony előtt pár nappal.
Mivel mindkét fiatal szülői felügyelet nélkül marad, nincs aki számon kérje rajtuk ha éppen késő éjjel indulnak útnak a piros notesz útmutatása szerint, amit különböző helyeken rejtenek el egymásnak (és egymás elől). Felváltva írnak bele instrukciókat, rejtvényeket, na persze önmagukról is elárulnak ezt-azt.
Persze az olvasó végig arra kíváncsi, hogy lesz-e ebből a történet végére találkozás?
És megmarad-e a varázs amit azzal értek el a szerzők, hogy a szereplők képzeletére lett bízva, hogy megalkossák a másikat.
Értelmes és nem mellesleg humoros történet, főleg az elején nagyon jól elkapja az olvasót a sztori.

Persze kedves fiataljainkat nem hagyják teljesen magukra, hiszen tesó, haver, nagynéni, nagypapa is részt vesz a piros noteszen keresztüli ismerkedésben.
Dash és Lily ismerkednek közben pedig a világ körülöttük készülődik a nagy napra, vásárolnak és csilingelnek, majd  koccintanak az előttük álló évre.

Olyan pont jó könyv. A borító önmagáért beszél.
 

Értékelés:
4 piros noteszben lévő cseresznye az 5-ből!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése