2016. április 28., csütörtök

Federica Bosco: A szerelem különös súlya

 
 "Mert az igazság az, hogy Richard Gere mindig felhánytorgatta Julia Robertsnek, hogy a Sunset Boulevard-on strichelt."


Könnyedén és humorosan kezdődik Francesca főszereplésével a Milánóban játszódó regény.
Fra a Bigazzi Kiadó oszlopos tagja, aki évek óta az előléptetésért küzd. Tulajdonképpen soha nem ér véget a munkaideje, amit csak akkor bán ha mentálisan beteg édesanyja, vagy zátonyra futott kapcsolata jut eszébe.
Talán ezért is hajszolja magát annyira, addig sincs ideje töprengésre.

"De valóban ez lenne az élet célja, valahogy kibírni a következő hétvégéig?"
 
Sajnos az élete egyre kuszább lesz, egy szerelmes barát, egy bántalmazott barátnő,  valamint anyósa kereszttüzében Fra kilátástalannak érzi az életét.
Ekkor lép színre Leonardo Calmandrei, aki ünnepelt író -még ha az utóbbi időben terméketlen is- Fra főnöke a kiadó összes tőkéjét az íróba fekteti, senki más nem lesz képes megmenteni a kiadót, egyúttal megteremteni a fényes jövőt, mint Leonardo, aki természetesen egy díjnyertes regényt fog megalkotni, röpke pár hónap alatt, Fra segítő szárnyai alatt.

Ahogy egyre jobban belebonyolódunk szereplőink életébe úgy jövünk rá, hogy elég csak körbenéznünk, és a való életben, körülöttünk is minden csupa szenvedés és harc. Vagy azért küzdünk, hogy társat találjunk, vagy a meglévő társunkat szeretnék még szerethetőbb még jobb kiadásban. Emberek vagyunk, tele hibákkal. Elképzeljük az életünket, hogy aztán minden másképp alakuljon.
Hősnőnkkel minden megtörténik ami akár a való életben akár egy romantikus mesében  megtörténhet.
Párja a mamájához költözik, Fra egy romantikus vacsorát költ el Leonardóval Párizsban,  barátja pillanatok alatt szerelembe esik és nősülni készül...
Irányítsuk az életünket, vagy hagyjuk magunkat sodortatni az árral? Mindig legyünk józanok, vagy néha elveszíthetjük a fejünket?

"A nők mindig romantikát akarnak,és legfőképpen azzal akarják, aki leginkább nem akarja!" 

Elképesztő mennyiségű fordulat, szerethető karakterek, humoros beszólások teszik letehetetlenné a könyvet.
Nem mellesleg testközelbe kerül a könyvkiadás minden kulisszatitka.

Értékelés:
4,9 keresgélő cseresznye az 5-ből!! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése