2016. május 23., hétfő

Ruth Ware: Sötét erdő közepén

"De nem tudom, arra emlékszem-e, ami történt, vagy arra, amit hinni szeretnék."

Az elsőkönyves szerző majdnem tökéleteset írt.
Nora a magányos krimiíró  meghívót kap régi barátnője lánybúcsújára. Nora nem érti mire fel a meghívás, hiszen Clare és Ő tíz éve nem is találkoztak, és a kapcsolatot sem tartják. Clare, Nora múltjának egy olyan része, amire a huszonéves nő nem szívesen emlékezik.
Közös barátnőjük Nina is meghívót kap, így Nora úgy gondolja, ha lesz mellette valaki kibírja a hétvégét egy erdei házban négy másik emberrel.
A lánybúcsú kis létszáma ellenére, már az első napon feszültség alakult ki a résztvevők között.
A tökéletességre törekvő Flo, a kisgyerekes Melanie, a kapcsolati váláságban vergődő Tom, valamint Nora és Nina nehezen oldódnak fel egymás társaságában. A csapat egyik fele Clare gimnáziumi, másik fele egyetemi barátja.
A történéseket Nora szemszögéből ismerhetjük meg.
A külvilágtól elzárt üvegfalú erdei házban hol a hideg, hol a térerő hiánya borítja ki a maroknyi embert, illetve a nem túl ötletes programok.
Nora megtudja ki a vőlegény.
Melanie a hétvége felénél elhagyja a házat.
Egy szellemidéző szeánsz fura véget ér.
Egy éjszaka betörés zajára ébrednek.

A karakterek a helyszín az apró furcsaságok mind nagyon jól ki lettek találva, és gondosan voltak adagolva. Egy pillanatra sem lehet unatkozni, mindig történik valami, és természetesen mindenki furán és gyanúsan viselkedik.
A váltakozó időrend még inkább fokozza a rejtélyt.
De vajon mire megy ki ez az egész? Miért kellett feltétlenül Norának részt vennie ezen a lánybúcsún? És kinek az érdekében áll pokollá tenni a hétvégét?

Bár remekül megírt thriller, a vége számomra kissé el lett húzva, és elég soványka volt az indok a gonoszkodásra.

Értékelés:
4 cseresznyés erdő a 4-ből!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése