2016. május 8., vasárnap

Saskia Sarginson: Nélküled


"Áprilisban fulladtam vízbe. Egy hónappal a tizenhetedik születésnapom után."

1984. Suffolk. Eva és Faith boldogan élnek szüleikkel a tengerparti házukban, egészen addig a napig mígnem a tengeren apja és Eva viharba kerülnek. Eva-t nem, csak a mentőmellényét találják meg.
Hétéves húga azt hiszi a helybéliek által  jól ismert legendabeli Vadember vitte el nővérét.

A történet nem hagy kétséget afelől, hogy Eva él, váltakozva pillanthatunk be a lány családjának életébe, és követhetjük nyomon Eva sorsát, akit egy Billy nevű férfi tart fogva a lány otthonához közeli szigeten, ahol korábban katonai kísérletek folytak.

Clara és Max a szülők teljese elhidegülnek egymástól, a nő képtelen megbocsájtani férjének, hogy nem mentette meg a lányukat, azt pedig végképp, hogy férje azt állítja nem emlékszik semmire a történtekből.
Faith a nővérével töltött pillanatokat idézi fel, gyakran fürkészi a szigetet, érezve, tudva, hogy nővére nem halt meg.

Hihetetlen mennyi minden fért bele ebbe a remek regénybe. Clara és Max megismerkedése, küzdelem, hogy  gyerekes szülőkké váljanak. Titkok, elhallgatott részletek.
Akárcsak a szülőknek Eva-nak is megvannak a maga titkai, aki csak úgy tudja elviselni a helyzetét, hogy első szerelméről fantáziál.


Nagyon jól megírt regény, amely magába foglalja egy család életét, a testvéri kötelék erejét, ugyanakkor a thriller része nem mindennapi izgalmat ígér. Számomra még kiemelkedik a szerző hangulatteremtő képessége, ami már a korábban megjelent  Ikrek  könyvénél is tapasztalható.

Értékelés:
5 elveszett cseresznye az 5-ből!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése