2016. december 17., szombat

Julia Lewis Thomson: Többek által

Furcsa helyzet alakult ki, ugyanis a könyv első része tetszett, a második viszont már nem annyira.
Annát tizennyolc éves korától követhetjük a felnőtté válás rögös útján, hogyan és milyen ember is lesz belőle, -ahogyan a cím is frappánsan utal rá-többek által.

Szerintem a történet nagy léptékű, és rengeteg szereplőt alig ismerünk meg. A hirtelen felbukkanó ismeretlen karakterek egy-két mondattal be vannak mutatva és kész, zajlik tovább az élet. Ez pár szereplőnél nem is jelent gondot, de például Anna szüleiről semmi sem derül ki, csupán, hogy elváltak, pedig Anna anyukája nagyban befolyásolja lánya személyiségét.
A történetben a hangsúly a szerelmen van, annak ábrázolásán, és persze azon hogyan hatnak Annára az életébe belépő férfiak. A szerelmi jelentek gazdag részletességgel vannak ábrázolva.

A gimis Anna első nagy szerelme András. Szerelmük szépen kibontakozó, az igazi első szerelem ízével. Bár nekem András a népszerű zenész, elég idealizált karakter, aki jobban odavan a lányért, mint a lány őérte, naponta többször is szerelmet vall a vonakodó Annának.
Minden szépen halad, igazi YA (ifjúsági) romantika. Bár Anna rengeteg komplexussal küzd, a vagány András sokat segít a lánynak, feledtetve vele egy baleset utóhatását és a rossz családi légkört.

Olyan érzésem volt, hogy a szerző ki szerette volna szolgálni az olvasók igényét, ezért mindent belegyúrt a történetébe ami sok más népszerű regény ismérve, mint a vagány zenész fiú, a zenekar, Anna balesete. De a  később fiatal  felnőttként megélt szerelmi játszmák, civódások, perlekedések, huzavonák is ide sorolhatóak.

A remek párbeszédek és a humor viszont nagyon jót tettek a történetnek,olvasmányos és pörgős lett általa a történet.


Értékelés:
3 szívecskés cseresznye az 5-ől!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése