2016. december 13., kedd

Cecelia Ahern: Az üveggolyók titka

"Megcsodálta a színeket és a részleteket. Van köztük homályos és víztiszta, némelyikbe mintha apró szivárványt rejtettek volna, másikban mini forgószél dermedt meg örökké."


Ha jól számoltam a szerzőtől összesen hét könyvet olvastam. Több kedvenc is van közöttük, de azt hiszem eddig a nagybetűs kedvenc ez. Már a Vétkes könyvével is bebizonyította, hogy tud ő másról is írni mint a szerelemről.
Ez a történet levett a lábamról. Mély és nagyon érett regény, le a kalappal a szerző előtt.

Sabrina átlagos életet él, az utóbbi időben nem találja a helyét a saját életében, hiányérzete van, ráadásul amnéziás apja is aggodalommal tölti el.

A kórházban ahol apja már lassan egy éve él, rejtélyes dobozok érkeznek. A dobozokban üveggolyó gyűjtemény van, amiről Sabrina mit sem tud. A papírok alapján több nagyértékű darab is hiányzik, így Fergus Boggs lánya nyomozni kezd.

A történet két idősíkon fut, az egyikben Sabrinát követhetjük nyomon a jelenben.
A másikban az apa, vagyis Fergus gyerekkorába csöppenünk. A zajos nagycsalád hét fiú gyerekkel az állandó harc színtere. Fergus egyetlen mentsvára Hamish a bátyja.
Valami hihetetlen módon szövi a szálakat Ahern, így a könyv végére teljes képet kapunk egy apáról, egy emberről, akinek gyerekkora kőbe véste felnőttkorát és jövőjét.

"Talán igaz, hogy az ember soha nem ismeri meg teljesen önmagát, amíg valaki tökéletesen meg nem ismeri őt."

Sabrina nemcsak apjáról tud meg új dolgokat, de saját magával is tisztába jön. Az apa képe amit lánya őriz, a szemünk láttára alakul át. 
Kivételesen jó regény.

Értékelés:
5 üveggolyóba zárt cseresznye az 5-ből!!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése