2016. december 1., csütörtök

Kathryn Hughes: A levél

A hetvenes évek elején a rossz házasságban elő Tina, aki hétvégente egy adományboltban dolgozik, egy régi zakó zsebében egy fel nem adott levelet talál. Férje brutalitása elől menekülő nő saját gondjai helyett a levelet író Billy életén kezd el töprengeni, aki harmincnégy évvel korábban ugyanazon a napon cserbenhagyta élete szerelmét és kitört a második világháború.

Az örökbe fogadott jóképű Billy, és a zord szülők lánya Chrissie szerelmi története tárul fel a lapokon.

Tina nem is sejti, hogy kíváncsisága mennyire megváltoztatja majd az életét. Miközben mindent megtesz, hogy életét normális kerékvágásba terelje, legnagyobb meglepetésére már az első nyom eredményt hoz a titokzatos Billy felkutatásában. Sajnos az élet nem mindig kegyes a szerelmesekhez, amilyen gyorsan Billy nyomára bukkan, annyival távolabb kerül tőle Chrissie, aki minden jel szerint már nem él Manchesterben.

Az elsőkönyves szerző remekül fonta a szálakat, Tina élete észrevétlenül kapcsolódik össze a két ismeretlen fiatal életével. Úgy érezzük, ami a fiatal nővel történik azt a sors irányítja, és nem is történhet másképp.
Az el nem küldött levél csak aprócska darab a hatalmas kirakósban, amiből mindenki kivette a részét aki csak közel állt a két fiatalhoz.

Értékelés:
4 El nem küldött cseresznye az 5-ből!!!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése