2017. november 26., vasárnap

Liane Moriarty: Hatalmas kis hazugságok

Már épp kacérkodtam a gondolattal, hogy megnézem a sorozatot amikor megláttam a könyvet. így egyértelmű volt, hogy a könyvvel fogom kezdeni, ami nem okozott csalódást. Érdemes a szerző többi  könyvét is elolvasni -  A férjem valamit titkol , Add vissza az életem!, A hipnotizőr szerelme.

A történet nagyon eredeti és izgalmas, -az utolsó oldalig kitart a feszültség -de tükröt is tart elénk, társadalom kritika, figyelem felhívás és még sorolhatnám.

Egy biztos, mindenki másképp viselkedik, más arcát mutatja a külvilágnak, mint amilyen otthon a négy fal között. Van egy elképzelésünk arról, hogy mások milyennek látnak minket-mit vár el tőlünk a környezetünk, a kollégáink, a gyerek tanára és még sorolhatnám. A lehető legjobb szerepet játsszuk el az adott területen. Meg akarunk felelni, azt akarjuk, hogy csupa jót gondoljanak rólunk, egy tökéletesnek tűnő képet szeretnénk kialakítani magunkról.

"A mai nap is a lehető legtökéletesebb lesz. A Facebook-fotók nem hazudnak majd. Mennyi öröm! csupa öröm az élete. Ez is olyan tény, mint hogy a Föld gömbölyű.
Aztán is ráér majd elhagyni a férjét, hogy a fiúk kijárják a főiskolát."

Adva van három nő akiket az köt össze, hogy a gyerekeik egyazon iskolába járnak. A felszín alatti életükre láthatunk rá a lapokon keresztül. A tökéletes feleség éppúgy feltűnik mint az újrakezdő szingli, és a sokgyerekes tökéletes barátnő. Ám mindegyiküknek megvan a maga titka, a saját kis fekete felhője ami nap mint nap elkíséri őket.
Bennünk is felmerül a kérdés, ha egy látszólag boldog, kiegyensúlyozott embert látunk: -Vajon, hogy csinálja? Hát úgy ahogy mi.Hazudik.
Ezt látja a környezetünk, a gyerekeink.

A látszólag mindenki magánügye aztán az utolsó oldalakon összeér.

"Mi van, ha kicsit túlsúlyos vagyok és nem különösebben szép? Mi ebben olyan borzalmas? Olyan visszataszító? Miért ez a világ vége?"

Értékelés:
5 tökéletes cseresznye az 5-ből!!! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése