2017. november 5., vasárnap

Carla Buckley: A legmélyebb titok

Eve Lattimore egy családias hangulatú zsákutcában él férjével, lányával, és fiával aki a különleges holdfénybetegségben szenved. Tyler-t nem érheti ultraibolya-sugárzás, ezért napjai nagy részét szobájában tölti.
Eve állandó aggódásának tárgya fia, éjjel-nappal azon agyal, hogyan tudná fiát megvédeni és megmenteni betegségével szemben.

"Eve naptárt vezet, nem csak a havit a napkeltékről és a napnyugtákról, amit minden ajtó mellé kiakaszt, hanem egy titkosat is, a szívében. Ezen vezeti az időt, amit még a fiával tölthet. Csak körülbelüli számítás, amelyhez napok adódnak hozzá minden jó eredménnyel záruló orvosi vizsgálat után, és amelyből hetek tűnnek el rossz után. A végpont ott lebeg a levegőben, az első tucatnyi évben még nem is látta. De most bekerült a látómezejébe, egy apró, fekete pont, és ha hunyorít, már majdnem kis is tudja venni. És a mögött nincs semmi, egyáltalán semmi."

A biztonságosnak hitt kisváros lakói nyugalmát teljesen feldúlja amikor Eve barátnőjének kislánya eltűnik.
Hamarosan kiderül, hogy Amy már sohasem fog hazamenni. A Lattimore família minden tagjának van titkolnivalója azzal a bizonyos éjszakával kapcsolatban.
Mindenki tett valamit aznap éjjel ami szétdúlhatja az addig szilárdnak hitt családi köteléket.

Egy beteg gyereket nevelni állandó rettegés és kimerítő feladat. Eve észre sem veszi, hogy mindent alárendel Tyler jólétének, legyen az ár érte bármi. Férje és lánya úgy érzik parkolópályára kerültek, sokáig mégsem adnak ennek hangot, hiszen az egész család tudja, hogy Tyler nem lesz velük örökké


Hihetetlenül feszült és izgalmas történet, a középpontban az anyával aki a családjáért bármire képes.
Egy igazi hullámvasút az egész könyv, még úgy is, hogy már az első lapokon kiderül, hogy mi történt Amy-vel. De ez a történés csak egy aprócska szelete a teljes egésznek, amiből összeáll egy kerek egész, rávilágítva, hogy mi minden lehet a felszín alatt, hogy milyen apróságokon múlnak nagy dolgok.

Remélem a szerzőnek jelenik meg még nálunk könyve.

Értékelés:
5 holdfényes kertben érő cseresznye az 5-ből!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése