2018. június 14., csütörtök

Amy Lloyd: The Innocent Wife (Az ártatlanság börtönében)

Egyetlen nap alatt olvastam ki a könyvet. A regény a Daily Mail elsőkönyves versenyének győztese - meg is érdemelte!

Adva van egy kissé elveszett és csalódott nő, Samantha. Levelezni kezd Dennis-el Ez még nem is lenne olyan furcsa. Csakhogy Dennis börtönben ül gyilkosságért.
A kisfiús és ijedt tizennyolc éves srác teljesen megbabonázza a lányt aki vakon hisz a fiú ártatlanságában. Dennis történetét nyomon követi a média. Könyvet írnak róla, támogatói vannak.
Samantha és Dennis még a börtönévek alatt összeházasodnak, aztán a férfi huszonegy év után kiszabadul...

"Két ember annyira vágyott valami jobbra, hogy ők maguk megteremtették."
 
Dennis szabadulása hatalmas szenzáció. Az áldozatok hozzátartozói fel vannak háborodva, a férfi rajongói ajándékokkal és nem múló érdeklődéssel fordulnak a férfi felé. Újra dokumentumfilmet forgat vele a stáb akik végigkövették a férfi huszonegy évét.
Samantah különlegesnek érzi magát, igaz kicsit furcsa is neki az új helyzet, hiszen szerelme kézzelfoghatóvá vált, elkezdhetik közös életüket.
Ám a férfi le szeretné zárni a múltját ezért kénytelenek visszatérni Red Riverbe.

Már a történet kezdetétől vibrálnak a sorok a feszültségtől. Dennis minden bizonyíték szerint ártatlan, de akkor ki helyett szenvedett huszonegy évig? Miért akar mindenáron visszatérni oda ahol mindenki gyűlöli?
Attól eltekintve is izgalmas volt a könyv az utolsó oldalig, hogy nem volt semmilyen hatalmas csavar, mégis a homlokomra csaptam mikor végre összeállt a kép.

Eleinte nem tudtam Samantha - val azonosulni, hiszen hogyan lehetséges egy olyan emberhez kötni magunkat akit  nem ismerünk, és lehetséges, hogy gyilkos?
Jól fel lett építve a történet és a karakterek is. Szeretem ha az események és az emberek valamilyen logikát követnek, nemcsak annyi a magyarázat, hogy csak.

Az utóbbi időben rengeteg könyv jelenik meg ebben a műfajban és nagyon nehéz olyat találni ami nem tűnik lerágott csontnak. Nos ez a regény szerintem ilyen!

Értékelés:
4 megijesztett cseresznye az 5-ből!!

1 megjegyzés:

  1. Én másfél nap alatt olvastam ki.Nekem 5/5-ös a könyv.Nagyon magával ragadó a történet,bar Sam néha elég idegesítő ,a mindig magamat hibáztató merengéseivel,de ahogy belemerültem a könyvbe,annyira beleéltem magam,hogy szó szerint rettegtem már a végén,hogy mi is lesz.Én sejtettem,hogy Dennis milyen ember is ,de azért elbizonytalanodtam párszor.A vége pedig brutálisan fordulatos lett.Még most is a hatása alatt vagyok.Még emésztem ezt a történetet!
    De csakis ajánlani tudom

    VálaszTörlés