2018. június 30., szombat

Antoine Laurain: A piros notesz

Laurent a Piros füzet könyvesbolt tulajdonosa, megtalálja Laurie táskáját, és piros noteszét.
Ezzel kezdetét veszi a titokzatos és kellően romantikus fogócska, ahol a jóképű férfi addig rakosgatja a táska tartalmát, olvasgatja a rejtélyes hölgy sorait míg egymásra nem találnak.

Az olvasó némi lépéselőnyben van Laurent -el szemben, hiszen mi kapunk némi információt arról mi is történt Laure- val azután, hogy ellopják tőle táskáját, benne sok szívének kedves, és a hétköznapi életéhez nélkülözhetetlen holmijával.

 Lauren egyedül él, különleges munkája kapcsán azonban sokat utazik.  Laurent  elvált, van egy kamasz lánya. A férfi régi álma volt egy könyvesbolt, ennek köszönhetően mindennap örömmel tölti el a munkája.
Valahogy olyan egyensúlyt tudott teremteni a szerző, hogy bele tudtam magam élni a történetbe, és el tudtam hinni, hogy ez a romantikus fogócska akár a a valóságban is megtörténhet.


Számomra  Nicolas Barreau stílusa köszön vissza a lapokról, így aki az említett szerzőt kedveli, annak ez a kedves kis kötet is tetszeni fog.
 A romantikus műfaj kapcsán mindig attól félek, hogy túlságosan is elrugaszkodik a valóságtól és bugyutácska szereplők csak sóhajtoznak. Ebben a történetben kellőképpen keveredik a valóság és lehetséges mesebeli szál, a hercegről aki nem fehér lovon hanem egy táskával jön el hozzánk.

Ideje beszereznem a szerző korábbi könyvét is! ( Az elnök kalapja)

Értékelésí.
4,9 megtalált cseresznye az 5-ből!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése