2018. június 2., szombat

Jamie Attenberg: Családom és más nehéz falatok

Egy átlagos család, átlagos gondokkal - gondoltam az első oldalak olvasása után. Ám a szerző gondoskodott arról, hogy az élet hétköznapi dolgait olyan köntösbe bújtassa amitől teljesen más megvilágításba kerülnek ezek a problémák.

Edie és Richard évtizedekig tartó házassága véget ér. Richard egyszerűen kisétál a családi házból, magára hagyva beteg és elhízott feleségét. Felnőtt gyerekeiket hideg zuhanyként éri a szülők körüli változás. Nehezen törődnek bele, hogy a jól megszokott családi élet felborult.

A napi taposómalomban nehéz megoldani, hogy Edie és Richard gyerekei szüleik, és főként anyjuk Edie segítségére siessenek. Robin és Benny tanácstalanok, egyedül Benny felesége Rachel az aki a tettek mezejére szeretne lépni, addig amíg nem késő.

Sajnos számomra a család egyik tagja sem volt túl szimpatikus. Valahogy olyan furcsán álltak a dolgokhoz, nagy kerülőkkel megtalálva a megoldásokhoz vezető utat. 





Jóval több az olyan regény amely az anorexiával foglalkozik.  A kóros elhízás a túlsúly inkább az életmód tanácsadó könyvek témája, regényekben ritkán fordul elő.
Edie története ettől is egyedi. Az idősödő, betegeskedő, túlsúlyos Edie, aki visszatekint gyerekkorára, férjével való megismerkedésére. És persze az ételhez való viszonyára, ami úgy tűnik minden bajára gyógyír...vagy mégsem.
Megmenthet a családunk? Kell, hogy valaki megmentsen minket, vagy ezt csak mi magunk tehetjük meg önmagunkért?

A borító zseniális lett!

Értékelés:
4  falánk cseresznye az 5-ből!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése