2018. július 1., vasárnap

Sarah Vaughan: Egy botrány természetrajza

Mondhatni tucat témát dolgozott fel regényében a szerző. Egy ismert és népszerű politikus szexuális botrányba keveredik munkahelyén fiatal és szép beosztottjával. Ha egy ehhez hasonló ügy kipattan természetesen mindenki elítéli, hiszen egy tisztes családapa és férj, aki ráadásul felelős beosztásban dolgozik nem vezethetik az ösztönei. Csakhogy ebben az esetben nehezebb túllépni a munkahelyi románcon, hiszen az alkalmi szerető nem állít mást, minthogy megerőszakolták, és az a bizonyos légyott akarata ellenére történt meg.

Első pillantásra olyan volt a könyv mintha A Férjem védelmében filmsorozat képkockái elevenedtek volna meg. A tökéletes háziasszony és anya kiáll férje mellett, legyen az számára bármilyen megalázó. Bíróság, tárgyalás, tolakodó média.

Ennél aztán sokkal több lesz a történetben, ugyanis a szereplők váltott szemszögéből elmesélve a jelent és a múltat a könyv felénél összefutnak a szálak, az olvasó meg nagy álmélkodva azt kérdezi: Ó, és most mi lesz? 

A regény remek példa arra, hogy, a hatalom, és a megalománia milyen veszélyes kombináció, főleg ha az illető gátlástalan és kellően nárcisztikus is.
James engem annyira dühített, hogy szinte fájt olvasni a róla szóló sorokat, annyira gyenge, jellemtelen ember.
A téma sajnos nagyon aktuális a mai világban. Ha hatalmad van, akkor bármit megtehetsz, bármit megvehetsz - hallgatást, karriert. Azt, hogy a saját önző és beteges vágyaid miatt mennyi emberen gázolsz át nem is számít.

A szerző zseniálisan oldotta meg a végszót, az elejétől a végéig izgalmas volt.

Értékelés:
5 basáskodó cseresznye az 5-ből!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése