2018. július 15., vasárnap

Segítség, főzök!

A kreatív címre figyeltem fel először, ami szerintem egy plusz pont a kötetnek, mert valljuk be szakácskönyv esetében nehéz hangzatos címet kreálni.
A kötet nem titkolt célja, hogy a mai fiatal generációt arra ösztönözze, hogy esetleg ők maguk süssék meg a pizzájukat mielőtt bepötyögnék a pizzafutár számát.

Száz recept közül lehet választani, ezek között megtaláljuk a fent említett klasszikus pizzát is, vagy éppen a hamburgert. De a rágcsálnivalók is helyet kaptak akár csak a desszertek, és van bőven nem éppen hétköznapi recept is - Thai kókuszos rizs zöld citrommal és garnélával.
 A vállalkozó kedvűek akár egy teljes menüsort is elkészíthetnek meglepve mondjuk a szülőket egy hétvégén.

Az én személyes kedvencem a Villámgyors harapnivalók szekció, amelyben a legtöbb étel fél óra alatt elkészíthető és nagyon hangzatos is, mint például a Pad Thai.

Bár nincsenek fázisfotók a kötetben, egyértelműen és lényegre törően van fogalmazva. Négy adagra elegendő az alapanyag mennyiség és az előkészítésre, sütésre, főzésre szánt idő is fel van tüntetve, akárcsak az étel nehézségi foka. A betűméret remek, nem kell hunyorogva bogarászni a sorokat, az ételfotók pazarak és vibrálóak.

Szerintem a főzőcskézést mindenki élvezni fogja aki a kötetet választja társául a konyhában, a bevásárlást kell valaki másra bízni :-)

Értékelés:
5 sütögető cseresznye az 5-ből!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése