2018. szeptember 1., szombat

Patricia Gucci: Gucci

A könyv borítója csodaszép, nem lehet figyelmen kívül hagyni. Nagyon kíváncsi voltam a világhírű márka mögötti emberek életére, és persze a titokra, hogyan lehetséges egy ekkora birodalmat felépíteni és hosszú évtizedeken át sikerre vinni.
Egyébként nagyon távol áll tőlem a divat egyáltalán nem értek hozzá, belőlem csak meglepődést - jó esetben - vált ki, hogy egyes márkás termékért mennyit hajlandóak áldozni az emberek.

A szerző nem törvényes lánya Aldo Gucci-nak, a férfi két családja között osztotta meg szeretetét és idejét.

A történet eleje nagyon tetszett, tanúi lehetünk egy varázslatos világ születésének, ami ahogy lenni szokott egy apró, de annál gyümölcsözőbb ötletből indult.
Aztán jött a "mese", hogyan találkoztak Patricia szülei, hogyan lett egy fájdalmas titok a szerelmük, és hogyan viselte mindezt Patricia édesanyja.
Kissé ismételte önmagát a történet, hiszen sok oldalon keresztül másról sem olvasni mint arról, hogy édesanyja mennyire szenvedett a csodás palotákban és házakban, mindig csak a szerelmére várva.
Aldo Gucci csakis Paticia anyjá szerette igaz szerelemmel, senki mást és a többi. Persze nem felejtve el pocskondiázni Aldo törvényes feleségét, aki merev és savanyú...

Minden igaz történetet kétszer olyan kíváncsisággal olvasom, hiszen minden amit leírtak megtörtént. Egy ilyen híresség "közelébe" férkőzni, bepillantani a hétköznapjaikba kiváltképp izgalmas.
Sajnos úgy éreztem, hogy a lapokat gyakran megtöltötte az az igazság amit Patricia magáénak tudott. Ennek a történetnek is két oldala lenne, ebben az esetben csak az egyik oldalt ismerhetjük meg.

Érétkelés:
3 divatos cseresznye az 5-ből!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése