2019. január 26., szombat

Annalisa Strada: Két rózsaszín csík


"A filmekben megesik, hogy a főszereplő azt mondja: „Ennél rosszabb már nem is lehetne!”, majd egy másodperccel később a fejére zuhan egy repülő. Többé-kevésbé velem is ez történt."


Ismerjük a mondást, miszerint egy nő két dologért képes bármire. Hogy legyen gyereke, és hogy ne legyen.
Egy nem tervezett gyermekáldás nehéz döntés elé állíthat egy nőt, legyen az felnőtt vagy éppen kamasz.

A szerző remek érzékenységgel dolgozta fel Perla, egy tizenhat éves lány élete első nagy döntésének körülményeit, előzményeit.
Szerintem sokkal gyakrabban történik meg mint gondolnánk, hogy egy tinédzser teherbe esik.Ez csak statisztikailag mindennapos dolog, egyénekre lebontva kész dráma egy-egy ilyen eset.
Perla személyisége nagyon el lett találva, életszagúra sikerült a történet. Végig izgultam, estem kétségbe és fogtam a fejem a szereplőkkel.
Akár felvilágosító könyvként is funkcionál, és a szülők kezébe is adható. Széles közönséget szolgál ki. Egész más így olvasni egy nem várt, korai terhességről, mint egy szórólapot átolvasni arról, mi a teendő "baj" esetén.
Az ilyen történetek általában nagyon le vannak sarkítva fehérre és feketére. Itt izgulhatunk az utolsó oldalig, hogy a sok -sok érzelem, és félelem milyen döntésre sarkallja Perlát.

Értékelés: 5 áldott állapotban lévő cseresznye az 5-ből!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése