2013. február 26., kedd

Kaui Hart Hemmings:Utódok


A 2 Golden-Globe díjjal jutalmazott filmet nem láttam, a könyv filmes borítót kapott-ez nekem nem igazán tetszik.A könyvet olvasva nekem George Clooney egyik férfi szerepében sem lenne hiteles. A könyv borítón elég lett volna a remek háttér!

A történet a gyönyörű és napos Hawaii szigetén játszódik,ahol eszünkbe sem jutna,hogy még a földi paradicsomban is történhetnek tragédiák,ahol mindig süt a nap,és virágok milliói ontják illatukat csakis boldog lehet az ember.
Matt King amolyan boldog tudatlanságban él,van pénze-ha eladja felmenői hatalmas földrészét,lesz még több pénze-van csodálatos háza,saját naplementéje,két lánya akik jól mutatnak a családi fotókon,és egy még mutatósabb felesége.

Matt ügyvéd-de csak azért dolgozik,hogy ne unatkozzon,hogy felvehessenek házvezetőnőt,dadát,akik megteremtik a gyerekeknek a családot.Partik,koktélok,pálma fák..aztán egy motorcsónak baleset és Matt egy kórházi ágy mellett találja magát,  Joanie sosem fog magához térni...
Scottie tíz éves,Alex tizennyolc-agyilag és lelkileg azonban mindketten dedósok.
Az apát már az a tény is elborzasztja,hogy ezentúl neki kell gondoskodnia a két gyerekről,hogy ébredés után ne a golf,vagy a tenisz járjon az eszében hanem a reggeli és az iskola...
Miközben a férfi napi gondokkal küzd,próbálja megtanulni hogyan kell ellátni két gyereket,plusz egy hozzájuk csapódó harmadik srácot,mi a kisebbik lánya kedvenc mese filmje,étele,hol vannak a ruhái ,miért és főleg mióta iszik és drogozik a nagyobbik lánya stb. ezek mellett a kórházban áll a szeretett nő ágya mellett,próbálva még utoljára eligazodni kapcsolatuk útvesztőiben, de aztán lánya vallomása,miszerint anyjának szeretője volt Matt végképp padlóra kerül.

Nekem az első gondolatom az volt a könyv végén,hogy szegény gazdagok.Matt igazán életképtelen volt minden helyzetben! Nem értett szót a lányaival,ami nem csoda,hogy egy percig sem nevelte őket,nem volt velük,amolyan kellékek volt a mesés életébe,ugyan úgy mint a modell feleség,vagy az ügyvédi állás.
Matt egy olyan réteg életét élte,ahol minden a látszatnak és a másoknak való megfelelésből tevődött össze.
Mintha lenne egy forgató könyv vagy egy lista,hogy hogyan kell élned ha Hawaii a hazád,és ha gazdag vagy.
Miután a látszat család minden tételt kipipált a listán ,mindenük megvolt ami a tökéletes családoknak szükséges beütött a krach,kiderült,hogy ők is hús-vér emberek,hogy őket is érheti baj,hogy valójában egymáson kívül senkijük sincs,és azért mert ők négyen egy család,az nem jelenti azt,hogy ismerik is egymást.

Egyik karaktert sem tudtam megszeretni,a feleséget Joanie-t még sajnálni sem tudtam.Az első oldalakon nagyon idegesítettek,aztán később sikerült pusztán tárgyilagosan végig kísérni őket a történeten.

Valahogy fura volt nekem olyasmiket olvasni,hogy a férjnek pozitív értelemben nem olyasmik jutottak az eszébe a feleségéről,hogy kedves volt,vagy házias,esetleg remek humora volt,hanem,hogy mindenkit az asztal alá ivott,és mennyit flörtölt más férfiakkal:O  Ez valóban egy pozitív tulajdonsága lehet egy házas,felnőtt nőnek? Az is elég bizarr rész volt ahol a barátnője kisminkelte Joaine-t...tényleg ennyi az ,amit valakiért tenni tudok, aki elvileg közel áll hozzám??
Szegény gazdagok.


Értékelés:
4 cseresznye az 5-ből!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése