2013. október 5., szombat

Úgy várom jössze -e már !!

Katarina Mazetti A Pasi a szomszéd sír mellől és annak folytatásával a Családi sírbolt könyveivel lopta be magát a szívembe, és hamarosan, október 8-án jön az új könyve.

A Pingvinélet is valószínűleg hasonlóan stílusos, humoros és különleges lesz mint az előző könyvei.
A borítója nekem nagyon tetszik.


Egy Antarktisz felé tartó turistahajón ismerjük meg a regény három, egymástól mindenben különböző főhősét: a 32 éves, jó kedélyű Wilmát, a tanárnőt, aki egy rossz orvosi lelet után próbál még a lehető legtöbb pozitív élményre szert tenni az életében, Tomast, a tényfeltáró újságírót, aki, miután családja elhagyta, mély depresszióban szenved, és utolsó útjának szánja ezt az antarktiszi hajóutat; harmadikként pedig a független, kalandvágyó nyugdíjas asszonyt, Albát, aki szenvedélyesen járja a világot, és sajátos elméletét az állatok és az emberek viselkedésének hasonlóságairól szellemes feljegyzésekkel támasztja alá. Az utazás alatt Tomas és Wilma között lassan kialakul valamiféle kapcsolat, ám mindketten rejtegetik egymás elől súlyos titkukat…
Mazetti, szokásához híven most is könnyed stílusban és humorral jeleníti meg egyéni alakjait, miközben sok érdekes történetet és életet varázsol elénk. Mesél barátságról, szerelemről, találkozásról, elválásról, emberekről, állatokról, környezeti veszélyekről, a föld jövőjéről. A hideg, szélfútta Antarktiszon pingvinek, bálnák, és albatroszok között, eltávolodva hétköznapi életüktől a szereplők közelebb kerülnek egymáshoz és önmagukhoz is.


A borítója gyönyörű, ráadásul már meg is jelent ez a különlegesnek ígérkező könyv, az Athenaeum kiadó gondozásában. Nagyon kíváncsi vagyok rá. Már csak azért is mert az ajánlóban Jodi Picoult neve is szerepel.




Viola egy szép tavaszi napon hívást kap a férjétől, Carlótól. Lányukat, a gyönyörű, húszéves Angit autóbaleset érte. Viola a tragikus hírt éppen a szeretője karjaiban fekve kapja, majd a hajnali utcán az autóban a kórház felé végigpergeti az elmúlt hónapok eseményeit. Egy hazugságokkal, szenvedéllyel, megcsalással és bűnbánattal, haraggal és reménnyel teli időszak képei villannak fel. A kórházban kiderül, hogy a lánynak azonnali életmentő szervátültetésre van szüksége, és csak egy donor jöhet szóba: Viola… A komoly hangvételű, Jodi Picoult és Cecelia Ahern női közönségét célzó lektűr immár világsiker.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése