2013. június 7., péntek

Max Brooks: Zombi túlélő kézikönyv


Komolyan kezdek félni, hogy ennyi zombis könyv után ez már-már valami mánia lesz nálam.

A szerző World War Z c. könyvét nem olvastam, de azt hiszem Max kicsit túl komolyan veszi a dolgokat... A könyv elsőre egy férfias viccnek tűnik, de aztán, a sokadik oldal után kicsit naivnak érzed magad, amiért nincs a kezed ügyében semmilyen fegyver amivel egy esetleges zombitámadást ki tudnál védeni.

A könyv nagyon alapos (mintha tapasztalatból írta volna a szerző:O) azon kívül, hogy egy rakás fegyvert górcső alá vesz, még azt is megtudhatjuk melyik fegyver,(Géppisztolytól a vágófegyverekig)  milyen harcban célszerű.
Megtudhatjuk, hogyan lesz valaki zombi, és a járványkategóriai besorolásokat is-ugye már Ti is kezdtek félni???

És persze az sem utolsó szempont, hogy erdőben vagy éppen sík terepen kell szembeszállnunk a zombikkal.

A tonnányi praktikus, és hasznos tanács mellé, remek ábrákkal segíti a könyv a tájékozódást zombiföldön.

A kötet legvégén pedig szemezgethetünk a feljegyzett zombitámadásokból, amiket meglepően időszámításunk előttről is rögzítettek:O

Valahogy úgy érzem, ez a tipikus férfi macsó könyv, azoknak a férfiaknak akik előtt nincs lehetetlen ,pláne elképzelhetetlen!! Így ha szerencsések vagyunk, olyan férfit tudhatunk magunk mellett akit egy csapat zombi nem menekülésre sarkall, hanem cselekvésre ösztönöz.


Értékelés.
5 túlélő cseresznye az 5-ből!!

2 megjegyzés:

  1. Nem bírom megállni, hogy ne népszerűsítsem még kicsit a Zombiháborút. Az is olyan hihető és realisztikus, igazi háborús könyv- mondanám, ha olvastam volna valaha ezen kívül háborús könyvet. Szerintem óriási!

    VálaszTörlés
  2. Oké...úgy tűnik akkor ezt is el kell olvasnom:D:D

    VálaszTörlés