2014. december 11., csütörtök

Janette Oke: Ha szólít a szív

A különleges filmes kiadású könyv végén a szerző levelét olvashatjuk, és a forgatásokon készült képeknek is jutott hely.

 
1910. Elizabeth igazi szerető családban él. 
Ám valamiféle izgalomra vágyik, a nyughatatlan énje hamarosan  meg is kapja a várva várt feladatot. Bátyja Jonathan  nyugatra csábítja testvérét, cowboyokat és indiánokat ígérve a lánynak, na meg, hogy taníthat.

Természetesen Elizabeth útra kel.

Aranyos és bájos történet. 
Anno imádtam a Váratlan utazás c. sorozatot, most nosztalgiázhattam picit.
Elizabeth családja, bátyja és annak családja, valamint a telepesek méltó mellékszereplői Elizabeth új életéhez. A jóképű Wynn Delaney aki a lovas rendőrség tagja már csak hab a tortán.

A vidéki élet és velejárói alaposan megdolgoztatják Elizabethet, de persze sem a prérifarkasok, sem az egerek nem tántoríthatják el attól, hogy remek tanárnő és hasznos tagja legyen a kis közösségnek amibe csöppent.

A történet végén kicsit nekem már túl sok volt a félreértésekből, de egyébként kedves kis történet, tele szerethető karakterekkel.
Szívesen olvastam volna többet a cowboyokról és indiánokról. Így nemcsak az olvasóknak de Elizebthenek is több kalandban lehetett volna része.

A film főszereplői:Maggie Grace, ( Elizabeth) és Stephen Amell(Wynn)


Értékelés:
4 vidéki cseresznye az 5-ből!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése