2014. december 27., szombat

Sarah Addison Allen: A barackfa titka

 
"Ha az emberek jobban odafigyelnek a jelekre, nyilván maguktól is rájönnek: a levegő akkor fehéredik ki, amikor nagy változások vannak készülőben; a papír azért vágja el az ujjunkat, hogy olvasni tudjunk a sorok között; a madarak pedig a láthatatlan lényektől védenek minket."
 

Az észak- karolinai kisvárosban békés, nyugodt élet csordogál. 
A maroknyi helyi lakost sok turista hígítja fel.
Itt él Willa Jackson és Paxton Osgood. A harmincas évek derekán még a Jacksonok voltak Walls ofWater város tehetős családja. Napjainkra azonban fordult a kocka és immáron Osgoodék szeretnék felújítani a Blue Ridge Madam ódon falait, ahol sok évvel ezelőtt még Jacksonék éltek.

Az Osgood és Jackson família tagja tisztes távolból figyelik egymást, bár a régi ellentétekre már por telepedett a két fiatal nő nem közelít egymáshoz.
Ám Paxton úgy gondolja a Nőegylet évfordulója és a Blue Ridge Madam hivatalos átadása, elég okok arra, hogy nemcsak Paxton és Willa, de a lányok nagyanyjai is találkozzanak. Már csak azért is mert anno ők alapították a mai is aktívan működő Nőegyletet.
Willa elenáll minden meghívásnak. Úgy érzi Osgoodéknak nem adja meg azt az elégtételt, hogy olyan helyen legyen látogató ami régen az ő családja tulajdonában volt.

Ám egy váratlan fordulat, és Paxton bátyjának megjelenése felborítja a sok éves jól bejáratott közönyt. A két nő együtt próbálja kideríteni a nagyszülők titkát, ami egy barackfa alá temetett holtesttel kezdődött.

Úgy tűnik a szerző elkötelezte magát a varázslat és a misztikum mellett. Eddig megjelent könyveiben mindig megjelenik a titkos összetevő, amitől varázslatosak, mesések ám mégis hihetőek lesznek a történetek.

Ebben a történetben nekem a múlt szála sokkal jobban tetszett mint a jelen. 

Tucker Devlin aki átutazóként érkezett a kisvárosba, nemcsak barackillatot hozott magával. A titokzatos férfi  eleinte csak a női szívekre jelentett veszélyt. Ám ahogy telt az idő az emberek magát az ördögöt látták benne.

"Az az ember csak füttyentett egyet, és még a szél is elállt."

A jelen szála elég halvány volt nekem. Két elkényeztetett gazdag felnőtt nyafogása, szemben egy vagány lány életével.
A jelen történései vannak túlnyomó részt a könyvben, a múlt csak felvillan pár oldal erejéig.

Sebastian és Paxton kapcsolata miatt túl sok kört futunk. Én már az elején tudtam mi lesz a sorsuk.

Számomra a szerző első könyve volt a leg. És eddig nem tudta azt túlszárnyalni.

Értékelés:

3,9 barackillatú cseresznye az 5-ből!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése