2015. március 31., kedd

Hogyan süssünk kenyeret




Kicsit csalóka a gyönyörű album címe, mert nemcsak kenyeret tanulhatunk meg sütni.
Bagel, csokoládés tekercs, pitakenyér, pizzatészta, és persze kenyerek milliónyi változata.

Amint kinyitjuk a csodálatos, színes, élénk képekkel tarkított könyvet, azonnal éhesek leszünk. Máris érezzük a friss pékáru illatát az orrunkban.




 Az elején kezdjük, vagyis az alapoknál. Élesztős, kovászos, gluténmentes  kenyerek közül válogathatunk.
 A lisztfélék alapos megismerése után eldönthetjük, miből szeretnénk megsütni első kenyerünket.

Tippeket kapunk a gyúráshoz, kelesztéshez is.  És persze a sütésnél sem lesz elengedve lisztes kezünk.

Ami különösen tetszik ,az egyes munkafolyamatokról készült fotók. 
Az első liszthintéstől a sütőbe kerülésig lépésről-lépésre olvashatjuk, és láthatjuk is a kenyérkészítés folyamatát. Így azok is bátran vágnak a kenyérkészítésbe akik eddig nem mertek próbálkozni.

Személyes kedvencem a lágy, leveles kis kifli, vagyis a croissant. Ráadásul a croissant tésztájából készül a csokoládés tekercs és a mazsolás tekercs is!!

Értékelés:
5 cseresznyés pite az 5-ből!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése