2015. március 31., kedd
Hogyan süssünk kenyeret
Kicsit csalóka a gyönyörű album címe, mert nemcsak kenyeret tanulhatunk meg sütni.
Bagel, csokoládés tekercs, pitakenyér, pizzatészta, és persze kenyerek milliónyi változata.
Amint kinyitjuk a csodálatos, színes, élénk képekkel tarkított könyvet, azonnal éhesek leszünk. Máris érezzük a friss pékáru illatát az orrunkban.
Az elején kezdjük, vagyis az alapoknál. Élesztős, kovászos, gluténmentes kenyerek közül válogathatunk.
A lisztfélék alapos megismerése után eldönthetjük, miből szeretnénk megsütni első kenyerünket.
Tippeket kapunk a gyúráshoz, kelesztéshez is. És persze a sütésnél sem lesz elengedve lisztes kezünk.
Ami különösen tetszik ,az egyes munkafolyamatokról készült fotók.
Az első liszthintéstől a sütőbe kerülésig lépésről-lépésre olvashatjuk, és láthatjuk is a kenyérkészítés folyamatát. Így azok is bátran vágnak a kenyérkészítésbe akik eddig nem mertek próbálkozni.
Személyes kedvencem a lágy, leveles kis kifli, vagyis a croissant. Ráadásul a croissant tésztájából készül a csokoládés tekercs és a mazsolás tekercs is!!
Értékelés:
5 cseresznyés pite az 5-ből!!!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése