2015. május 21., csütörtök

E. Lockhart: A Hazudósok

 
Az élet tengerén van egy kis sziget, boldogság a neve az legyen a tied! Ez az idézet jutott eszembe olvasás után. A történet egy gyönyörű szigeten játszódik. 
A sziget a gazdag, tehetős és büszke Sinclair család tulajdonában van. Az immáron idős nagyszülők három lánya, férjeik, és  az unokák minden nyáron benépesítik a szigeten álló házakat.

A történet remekül ábrázolja az élet változékonyságát, hogy csak látszólag állandó minden. Észrevétlenül felnőnek a gyerekek, a szülők megöregednek, férjek jönnek-mennek.

A gyerekek pedig egyre inkább rálátnak a családi életre, nemcsak az összetartozás érzését ismerik meg, de kamaszként már értik, érzik a széthúzást, a képmutatást, és a viszálykodást.

Az unokatestvérek nyarait Cadence idézi meg. Felváltva látjuk a szomorú jelent, és a múltat amiben olyan változás áll be a Sinclair család életében ami gyökeres változást hoz mindegyikük életében.

Cadence, Mirren, Johnny unokatestvérek, Gat pedig bár nem közvetlen családtag éppúgy a csapat teljes jogú tagja.

Beechwood az álmok szigete. Cady számára azonban nemcsak a mennyországot jelképezi hanem magát a poklot is.
Hiába vagy gazdag, van amit nem vehetsz meg, hiába vagy büszke, attól még sebezhető vagy, hiába vagytok testvérek, az irigység közétek állhat, hiába vagy felnőtt, attól még követhetsz el hibákat.

Cody és barátai úgy gondolják mindenre van megoldás.

Különös hangulatú történet egy tinilányról akinek megvolt mindene, de egy végzetes nyáron kicsúszott keze közül a boldogság.


Értékelés:
4,9 koktél cseresznye az 5-ből!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése