2015. május 13., szerda

Beatriz Williams: Perzselő nyár

 
"Azt kívánom bárcsak többre emlékeznék. Bárcsak feljegyeztem volna Nick külsejének minden részletét, az arckifejezését, testének az állomás szürke épülete előtt kirajzolódó körvonalát, mert legközelebb csak 1938 nyarán láthattam újra, azon a nyáron, amikor jött a hurrikán, és elmosta a világot."


A könyv címe, borítója és fülszövege alapján ki gondolná, hogy ez a  romantikus történet emléket állít annak a hétszáz embernek akik 1938. szeptember 21.-én áldozatául estek egy pusztító hurrikánnak New England partjainál.







A szerző a túlélők leírása alapján vetíti a vihart az olvasók elé, de előtte még megismerünk négy fiatalt akik 1931-ben a gondtalan főiskolás éveik alatt összeismerkednek, szerelmesek lesznek.

                 "Nem gondolok másra
                  Azóta, hogy csak
                  Rád gondolok."


Aztán hét évvel később Lily, és Budge újra találkoznak a festői Seaview-ban, ahol minden előkelő családnak nyaralója van.


Lily és Budge gyerekkoruk óta barátnők voltak, most pedig kínosan érzik magukat egymás társaságában. Hiszen Budge immáron annak a Nick-nek a felesége akinek szíve Lilyért dobogott. Budge párja pedig Graham, aki most Lilynek udvarol...




A váltakozó időrendben izgalmasan, és persze romantikusan rajzolódik ki az első igaz szerelem, majd csalódás, árulás.

A jelenben pedig  felnőttként találkoznak.
A sok kérdés és rejtély szép lassan feltárul, miközben szereplőinknek sejtelmük sincs, hogy olyan végzet robog feléjük ami sokkal több kárt okoz egy összetört szívnél.

A szerző egy nagyon hangulatos történetet írt meg, szerencsére kellő arányokat tartva a romantika terén is.


Perzselő nyár, a látszatra sokat adó társaság, csillogó partik és vacsorák, csilingelő jégkockák és forró homok, na meg a szerelem mindent elsöprő ereje kellő varázserővel bír ahhoz, hogy az utolsó oldalig a fotelhez szegezze az olvasót.






Értékelés: 
4 napernyő alatt érő cseresznye az 5-ből!!!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése