2015. május 30., szombat

Olvasnám

Jonas T. Bengtsson: Mint senki más

 Felnőni egy apa mellett, aki szereti a kisfiát, ám szinte törvényen kívüliként él, és alkalmi munkákat keresve vándorol az országban, lehet érdekes, de ugyanakkor nagy próbatétel is. Mert nem könnyű folyton menekülni. Főleg, ha nem is tudjuk pontosan, mi elől szökünk.
A fiú nem jár iskolába, apja tanítja őt szenvedélyes lelkesedéssel. Sajátos módszereihez igazított tanterve igencsak eltér az iskolai előírásoktól, esténként pedig történeteket mesél a gyereknek az otthontalanul bolyongó Királyról és a Hercegről, akiknek meg kell ölniük a Fehér Királynőt, hogy megtörjenek egy átkot.
Tíz évvel később, az immár felnőtt fiú mindent elkövet, hogy beilleszkedjen a társadalomba, ám az őt ért hatások nem engedik el. A kérdések, melyek saját és az apja múltja körül kavarognak, nem maradhatnak megválaszolatlanul.

Felkavaró történet egy fiúról, aki idegenként él az őt körülvevő világban, olyan apai örökséget hurcolva magával, amelynek következményei beláthatatlanok.

Kiadó: Animus Megjelent!




Helen Exley: 365 Boldog Nap


Ez az öröknaptár csodálatos ajándék mindenkinek, aki boldogságra vágyik. A vidám, kedves rajzok és a mindennapi örömöket hirdető, szívhez szóló idézetek napról napra átmelegítik a lelkünket, napfényt lopva a borús hétköznapokba is

Bár tucatjával jelennek meg a különböző tematikára épülő pozitív gondolatokat tartalmazó kötetek, ez kicsit mégis kilóg a sorból, már csak a vidám rajzok miatt is.
Kiadó: Alexandra Megjelenés: Augusztus
                                                     
                                                     
                                                      

                                                      

Rene denfeld: Elvarázsoltak
 
Rene Denfeld hivatalos munkaköre szerint nyomozó, méghozzá a halálsoron várakozó elítéltek ügyeit deríti fel minél alaposabban, hogy minden kétséget kizáróan tisztázza bűnösségük kérdését. Publikált már többek között a világ egyik legrangosabb újsága, a New York Times hasábjain is. Az elvarázsoltak az első regénye, előtt három szociológiai-kulturális témájú kötete is megjelent. Három örökbefogadott gyermeket nevel. -Nekem ennyi elég is volt ahhoz, hogy akarjam ezt a könyvet!!

 A szigorúan őrzött börtön halálsorán raboskodó fogoly egyedüli menedéke a megálmodott szavakban rejlik, a nyelv hatalmán keresztül megteremtett világban. Nincsen neve, nem tudjuk a bűnét sem. De figyel, megérzi azt is, amire mások képtelenek. Látomásai, melyekben aranyszőrű paripák vágtáznak a börtön alatt, és olvadt fémként csurran hátukról a hőség, a börtönélet pusztító erőszakosságával ötvöződnek.
Két kívülálló lép világába: egy bukott pap és a hölgy, egy nyomozó, aki eltemetett morzsák után kutat a rabok múltjában, amelyek megmenthetik a kivégzésre várókat. Egy York nevű gyilkos múltjába ásva fájdalmas titkokra bukkan, amelyek felülírják a megszokott elképzeléseket áldozatról és bűnözőről, ártatlanságról és bűnösségről, míg végül a hölgy saját megdöbbentő múltjára is fény derül.
És a rab várakozik, várja, hogy az ő történetét is meghallgassa valaki.
Mert még a szörnyeknek is van történetük.


Kiadó: Fumax Megjelent.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése