2015. május 24., vasárnap

Emily Giffin: Szívügyek

 
Az egyik legjobb és pszichológiailag a legmélyebb regénye a szerzőnek-állítja a fülszöveg. 
Kicsit csalódott vagyok, mert én ezt a mélységet nem igazán érzékeltem. Bár a történet nagyon olvasmányos volt, mégsem történt semmi eget rengető. Sőt az igazi események csak a könyv háromnegyede után zajlanak.

Adva van Tessa, akinek jóképű férje plasztikai sebész, de nem ám a műmelleket operáló fajtából. Nick kimondottan a sérült, balesetet szenvedett gyerekekre specializálódott. 

Két pici gyerekükkel Tessa éli a családanyák mindennapjait -igaz az átlagos jelzőt kicsiny hazánkban nem használhatjuk,hiszen van takarítónő és bébiszitter, mégis Tessa meg akar szakadni a sok tennivalótól.

A magániskola és a teniszoktató csak bónusz.
Tessa gyakran úgy érzi egyedül van, mindig a legrosszabbkor csipog férje csipogója. Aki persze munkája rabja,a hivatása élteti.

Aztán egy nap egy olyan kisfiút ér baleset aki a tágabb környezetükben él. Az egyedülálló Valerie és Charlie sorsa hamarosan mindennapos pletyka alapot biztosít Tessának és az ismerős anyukáknak.

Az élet folydogál tovább. Csupán Valerie élete változik meg teljesen, aki csak testvérére támaszkodhat a bajban. Na, meg Nick-re a ki szárnyai alá veszi az anyát és Charliet.

Ahogy lenni szokott az új megmentésre váró nő izgalmasabbnak bizonyul a saját megszokott feleségnél és gyerekeknél.
De mit történik ha kenyértörésre kerül a sor?
Hogyan dolgozzuk fel, ha az örökké nem tart örökké?
Hogyan kezdjünk új életet?
Hogyan fogadjuk el, hogy kudarcot vallottunk?


Furcsa, hogy életünk apró mozzanatai,történései amik bárkivel megeshetnek milyen szomorúak és tragikusak lehetnek ha egyetlen emberre vetülnek.


Kétségtelen, hogy Giffin jól ír, én mégis többet vártam ettől a szerelmi háromszögtől, ami kissé fel lett turbózva egy balesetet szenvedett kisfiú gyógyulásával.
Izgalmasabb és átfogóbb lett volna a történet ha  Tess és Valerie mellett Nick is teret kapott volna.
Így megtudhattam volna, hogy gondolkozik, érez egy férfi ebben a helyzetben.

Értékelés:
3,9 családi asztalon guruló cseresznye az 5-ből!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése