2015. augusztus 20., csütörtök

Maxim kiadótól jön!

 Kedvelem a Maxim kiadó könyveit, jó pár kedvenc könyvemet adták ki. Szeptember elejére ígérik ezt az izgalmas regényt.


London, 1939. A tizennyolc esztendős csinos és ambiciózus Ada Vaughan varrónőként dolgozik a Dover Street-i nőiruha-szalonban. Divattervező pályáról álmodik megvan hozzá a tehetsége és a tudása , de ehhez ki kellene törnie a lambethi sivár családi környezetből.
Ada egy véletlen találkozás során megismerkedik a titokzatos Stanislaus von Liebennel, és ez a kapcsolat a szerelem és a csillogás világába repíti. Amikor a férfi felajánlja, hogy elviszi Párizsba, Ada úgy érzi, itt a nagy alkalom, és meg sem hallja a figyelmeztetést, hogy a közelgő háború miatt veszélyes a kontinensre utazni. A jóslat beteljesül, kitör a háború, ők pedig Franciaországban rekednek. A német megszállás után Stanislaus elhagyja a lányt, de az utolsó éjszakán még kezeskedik arról, hogy Ada sose felejthesse el. Ada fogságba kerül, és annak köszönhetően éli túl a háborút, amihez ért: ruhákat varr. Jelenlegi megrendelői is előkelőségek, csak éppen német előkelőségek. Ada nem is sejti, mekkora bajt hozhat ez még a fejére
Egy történet a reményről, az élni akarásról és a bosszúról.


Jön új könyv Rachel Joyce tollából.  A  Harold Fry valószínűtlen utazása     nagyon tetszett. Tulajdonképpen ez a könyv a sorozat második része lesz.

 Queenie Hennessy nemrég költözött a Szent Bernát Otthonba, hogy itt várja be, míg súlyos betegsége végleg felemészti. És bár a testi gyógyulásra nincs remény, a lelkét fojtogató titkoktól és kimondatlan szavaktól még megszabadulhat. Levelet ír annak az embernek, akihez hosszú éveken keresztül plátói szerelem fűzte. Legnagyobb meglepetésére a férfi válaszlevelében megírja, hogy gyalog indul el Anglián keresztül, hogy meglátogassa őt. Queenie Hennessy addig nem halhat meg, amíg Harold Fry el nem ér az otthonba. Ezzel kezdetét veszi a várakozás, melyben támasza és segítsége Mary Inconnue nővér, aki a legnehezebb órákban is biztatja őt. Queenie levelek hosszú sorába kezd, melyekben feltárul egy életen át tartó, beteljesületlen szerelem története, ami tele van elfojtással, fájdalommal, megbánással, kétségekkel, ugyanakkor rengeteg szeretettel, erővel és önfeláldozással.

6 megjegyzés:

  1. Az első regény vmi átírat? Csak, mert Az öltések közt az időnek teljesen ugyanez a sztorija😃

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most, hogy írod tényleg nagy a hasonlóság:O

      Törlés
    2. Konkrétan ugyanez, csak a csaj angol és nem spanyol:-)

      Törlés
    3. Na jó, ne vedd el a kedvem :D Én már előrendeltem, és majd jól elolvasom:-)

      Törlés
    4. Jaj, nem akartam. Az jó volt, hátha ez is az lesz.

      Törlés
    5. Én is abban bízom, hogy lesz olyan jó mint az Öltések... felőlem akkor hasonlíthat is :-)

      Törlés