2015. augusztus 5., szerda

Olvasnám


Csak remélni merem, hogy a szeptemberben az Athenaeum kiadó jóvoltából megjelenő könyv úgy repít el a cirkusz világába, ahogy például a nagy kedvencem, a Vizet az elefántnak c. könyv, aminél jobb cirkuszos, szerelmes könyvet nem tudok.

Gwenda Bond: Lány a kötélen
 Üvözli nézőit a Cirque American!
A tizenhat éves Jules Maroni álma, hogy kötéltáncos édesapja nyomdokaiba léphessen a magasban. A Repülő Garciák jelenléte azonban könnyen keresztülhúzhatja a lány számításait. A rivális Maronik és a Garciák ugyanis hosszú évtizedek óta esküdt ellenségként kerülik egymást
Jules azonban nem hajlandó tudomásul venni a családi drámát, és csakis a drótkötélre összpontosít. A vörös tütüs lány megállíthatatlanul tör a hírnév felé, miközben halált megvető magasságokban sétál végig a kötélen. De amikor felfedez egy pávatollat - egy hírhedt, balszerencsét hozó tárgyat - a jelmezén, Jules kis híján elveszíti az egyensúlyát. Nincs más választása, segítséget kell elfogadnia, mégpedig a legváratlanabb forrásból: Remy Garciától, a Garcia klán matriarchájának fiától, aki mellesleg a Cirque legjobb légtornásza.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése