2016. március 25., péntek

Eperszív

Nicolas Barreau: A világ végén megtalálsz
 
 "Mégis mintha új lenne minden, amit a saját bőrünkön érzünk, s ez az érzés olyan lenyűgözően szép, hogy azt képzeljük, mi magunk találtuk fel a szerelmet."


 Ezúttal a  szerelmes levelek birodalmába kalauzol el minket Nicolas Barreau,akinek a kiadónál már két másik könyve is megjelent, szintén a romantika jegyében.
Megint egy kis csodát kaptam a szerzőtől, aki Jean-Luc figuráján keresztül mutatja be mennyire meg tudja változtatni az embert pár kézzel írt sor, ami nekünk, hozzánk szól, ami különlegessé tesz minket, még saját magunkra is másképp nézünk.

A helyszín mint mindig most is Párizs. Jean -Luc egy nap postaládájában kék levélpapírra vetett szerelmes sorokat talál. Ki lehet a titokzatos nő, akinek volt mersze kezdeményezni, és aki a sok-sok apró jel szerint jól ismeri főszereplőnket?
Bár Jean-Luc jó barátja Bruno szerint valószínűleg egy őrült nő zaklatásának első lépése a kedves levél, a címzettet annyira megérinti, hogy azon nyomban találkozni szeretne a Principessa álnév mögé bújó szerelmes hölggyel.
A levél alján egy e-mail cím ad lehetőséget Jean-Lucnak a válaszra, amit meg is tesz.
Telnek a napok, hetek a munka mellett Jean-Luc folyamatosan próbálja leleplezni a levelek íróját, de minden ismerős, volt szerelem, rajongó nő tévútnak tűnik.


Nagyon tetszett ez a történet. A levél írása talán a legkedvesebb szerelmes ötlet, hiszen ki ne szeretné leírva látni menyire szerethető, mennyire vágyódik utána valaki.
A történelem során rengeteg ilyen levél született, híres és kevésbé híres emberek képesek őrizgetni a hozzájuk írt szavakat, akár évtizedekig.
A szerző remekül ábrázolta a titok a vágyódás misztikumát, ami a legszürkébb napokat is ünneppé tudja varázsolni.
Az pedig, hogy ki vágyódott ennyire Jean-Luc után nem sikerült kitalálnom:-)

"A titok rendkívülivé avatja a hétköznapit."

 
Értékelés:
5 levélpapíron pirosló cseresznye, az 5-ből!!!

2 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Ha tetszik majd keresd a szerző másik két könyvét is! :-) Nekem ezen könyv mellett a másik favorit A nő mosolya.

      Törlés